Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Domuz köpek balığı, keler, caretta caretta gibi nesli tükenmekte olan yaklaşık 500 tür deniz canlısının sergilendiği Antalya Deniz Biyolojisi Müzesi, "Deniz Bilimleri Şenliği"ne hazırlanıyor. 

        Kaleiçi'nde, 20 tür köpek balığı, 150 tür kemikli balık, caretta caretta, keler, sünger, mercan, kabuklular, ahtapot, kalamar, sübye, deniz yıldızı, deniz kestanesi, kemane balığı gibi deniz canlılarının yer aldığı müze, özellikle çocuklar ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

        Müze Küratörü Elif Özgür Özbek, AA muhabirine, Büyükşehir Belediyesince düzenlenen, TÜBİTAK ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfınca desteklenen "Antalya Deniz Bilimleri Şenliği"nin gelecek yıl mayısta gerçekleştirileceğini söyledi.

        Bu kapsamda şenliğe hazırlanmaya başladıklarını dile getiren Özbek, deniz kültürünün benimsenmesi ve doğal mirasa sahip çıkılmasını amaçladıklarını belirtti.

        Başta çocuklar olmak üzere tüm halkın şenliğe katılımını beklediklerini anlatan Özbek, "Şenlik kapsamında denizlerimiz, deniz kirliliği, nesli koruma altında bulunan deniz canlıları, sürdürülebilir balıkçılık, denizlerimizdeki yabancı ve istilacı türler, ekolojik ve ekonomik etkileri konularında, rehber ve eğitici kitaplar hazırlanıp dağıtılacak. Panel, eğitim seminerleri, resim ve fotoğraf yarışmaları ve sergileri düzenlenecek" dedi. 

        Özbek, gerçek boyut ve renginde şişme deniz hayvanları sergisi düzenleneceğini, bu sırada çocuklara yönelik atölye ve eğitim çalışmaları yapılacağını kaydetti.

        Şenlik boyunca Antalya Deniz Biyolojisi Müzesi'nin ücretsiz gezilmesi ve müzede yaratıcı drama etkinlikleri düzenlenmesinin planlandığını bildiren Özbek, "Etkinliklerle halkımızın, özellikle öğrencilerin bilinçlenmesini sağlamayı, denizlerimizi ve deniz yaşamını korumak amacıyla deniz kültürü ve sevgisini halkımıza kazandırmayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

        - Müzeyi 15 bin kişi ziyaret etti

        Özbek, yaklaşık 1,5 yıl önce açılan müzeyi bugüne kadar 15 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

        Ziyaretçilerin üçte birini öğrencilerin oluşturduğunu dile getiren Özbek, biyoloji öğretmenlerinin eğitim amaçlı kullandığı müzede, canlıların sınıflandırılması gibi konuların görsel bakımdan zengin olarak uygulamalı anlatıldığını kaydetti. 

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler