Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi'nce düzenlenen 6. Kamu Politikaları Çalıştayı, "Kamu Politikaları Çözümlemelerinde Yöntem Sorunları" konulu seminerle başladı.

        SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen çalıştayda konuşan Penn State Harrisburg Üniversitesi'nden Prof. Dr. Göktuğ Morçöl, politikanın çok karmaşık bir süreç olduğunu söyledi.

        Morçöl, yapılan kamu politikası çözümlemesinin karar alma mekanizmasına aktarılabileceğini ve bunun tek bir formülü olmadığını belirtti.

        Çözümlemenin hakkıyla ve var olan en iyi bilimsel yöntemlerle yapılması gerektiğine dikkat çeken Morçöl, yöntemlerin iyi ve doğru bir şekilde, bütün zayıflıklarının ve güçlü yanlarının dikkate alınarak kullanılmasının uzun vadede yapılması gereken en doğru şey olduğunu aktardı.

        Kamu politikalarının incelenmesinde en temel sorunun incelenecek yöntemin bulunması olduğunu belirten Morçöl, şöyle konuştu:

        "Yeni oluşan bir alan olan kamu politikaları çözümlemeleri biçimlenme sürecinde yapılan bu tür bilimsel tartışmalar önemli. Öznelliklerin değer yargılarının ve politik güç ilişkilerinin kamu politikaları çözümlemelerinde önemli roller oynadıkları ve sorunlar yarattıkları doğru. Ancak bu sorunlar kamu politikaları çözümlemelerinin öznelliklere göre biçimlenmesini gerektirmiyor. Kamu politikaları çözümlemelerinin gerçekten işe yarayabilmesi için bunların olabildiğince nesnel olarak yapılması, özellikle de bilimsel araştırma yöntemlerinin bilerek ve sistematik olarak uygulanması gerekli."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler