Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) -  Şanlıurfa'da kan davalı aileler, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in katıldığı barış yemeğiyle barıştı. 

        Bahar ile Gök aileleri arasında geçen yıl çıkan ve bir kişinin ölümü ile 11 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan kavganın ardından taraflar arasında kan davası başladı.

        Eyyubiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin girişimleri sonucu bir araya gelen iki ailenin büyükleri barışma kararı aldı.

        Aileler, bir lokantada, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik'in de katıldığı yemekte bir araya geldi.

        Çelik, burada yaptığı konuşmada, ailelerin barışmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, benzer olayların bir daha yaşanmamasını arzu ettiğini söyledi.

        Muharrem ayı içinde bulunduklarını ve bu ayın bereketli bir ay olduğunu ifade eden Çelik, Şanlıurfa'nın artık barışlarla anıldığını belirtti. 

        Barışın her dinde kutsal olduğunu vurgulayan Çelik, şunları söyledi:

        "Bu mübarek ayda mutlaka yaşadığımız sıkıntılar olabilir. Ama insan olarak Allah bize akıl vermiş, bizler bu aklımızı kullanarak bu yanlışlara düşmememiz birinci görevimizdir. Eğer düşmüşsek mutlaka bu işin çözümünü bulup barışı ve dostluğu sağlamakta bizim görevimizdir. Bizim inandığımız din barış kökünden geliyor. Böyle bir dine mensubuz. Ne yazık ki insanlar hatadan münezzeh değil. Önemli olan bu hatalarımızın farkına varıp barışı sağlamaktır"

        Konuşmanın ardından tokalaşan ve sarılan ailelerin üyeleri, okunan duanın ardından birlikte yemek yedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler