Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - Rize'de 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) milletvekili adayı olan Turgay Köse hakkında "halkı alanen kin ve düşmanlığa tahrik" iddiasıyla soruşturma açıldı.

        Alınan bilgiye göre, milletvekili adayı Köse'nin Rize'nin Fındıklı ilçesinde üç ayrı alana terör örgütünün propagandasını yapan afişler astığı belirlendi.

        Güvenlik güçlerince afişlerin toplatılmasının ardından Köse hakkında "halkı alanen kin ve düşmanlığa tahrik", "kamu güvenliğini tehdit" iddasıyla soruşturma başlatıldı.

        Köse'nin Pazar Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla 18 Ocak Pazartesi günü ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

        Bu arada Köse'ye Kabahatler Kanunu'ndan ceza uygulandığı bildirildi.

        Turgay Köse, geçen ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretten tutuklanmış, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler