Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Artvin Milli Eğitim Müdürlüğünce okul öncesi eğitimde Montessori uygulamalarına yönelik Ardanuç Halk Eğitimi Merkezi tarafından üretilen Montessori eğitim materyalleri, düzenlenen törenle il genelindeki okullara gönderildi.

        İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törene, Vali Yardımcısı Önder Coşğun, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, Milli Eğitim Şube Müdürü Gürsel Seçkin ile okul müdürleri katıldı.

        Vali Yardımcısı Önder Coşğun, burada yaptığı konuşmada, üretilen bu materyallerin okul öncesinde kullanımının faydalı olacağına inandığını belirterek, Montessori eğitim materyallerinin bütün okullara hayırlı olmasını diledi.

        Okul öncesi eğitimde Montessori uygulamalarının önemine değinen Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci ise okul öncesi eğitim kurumlarında Montessori uygulamalarıyla ilgili yapılan çalışmalar ve eğitim materyali geliştirme konusunda okul öncesi öğretmenleriyle yapılan toplantılarla değerlendirildiğini ve Montessori eğitiminde kullanılabilecek örnek materyallerin öğretmenler tarafından belirlendiğini söyledi.

        Kahveci, "Bugün bu eğitim materyallerini okullarımıza kazandırmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Umuyoruz ki çocuklarımız, bu eğitim gereçlerinden azami düzeyde istifade edeceklerdir. Bu materyallerin okullarımıza kazandırılmasındaki katkılarından dolayı Valiliğimize ve bunların üretimini sağlayan Ardanuç Halk Eğitim Merkezine, kursiyerler ile usta öğreticilere teşekkür ediyorum" dedi.

        İl genelinde görev yapan 40 okul öncesi öğretmene Montessori eğitimi düzenlendiğini kaydeden Kahveci, "Montessori eğitimi, çocuklara sağlanan imkanlarla kendi seçimlerinin, eğitimcinin onları isteklendirmesinin yerine geçtiği, kendi eylemleri sonucu hataların denetlenebildiği bir eğitim sistemidir. Çocuğun bilişsel becerilerini geliştirmeye yönelik materyaller kullanılmasıyla öne çıkan Montessori eğitiminde, çocuk gelişiminde en önemli dönem olan 0-6 yaş grubundaki çocukların soyut kavramları öğrenebilmesi için somut materyalleri kullanmaları esastır" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler