Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Senatosu ve Yönetim Kurulu tarafından Ortaköy ilçesinde 2 bin fidan toprakla buluşturuldu.

        Ortaköy Meslek Yüksekokulu yakınındaki 20 dönümlük arazide ağaçlandırma çalışması yapıldı. Okul Müdürü Öğretim Görevlisi Zeynel Abidin Koyuncu, ağaçlandırma çalışmalarının Devlet Su İşleri, İl Özel İdaresi, Orman İşletme Müdürlüğü ve Ortaköy Belediyesi’nin katkılarıyla yapıldığını söyledi.

        Bozkır Barajına giden dere yatağının yeşillendirilmesi konusunda öteden beri düşüncelerinin olduğunu dile getiren Koyuncu, "Sayın Rektörümüze ağaçlandırma çalışmasına katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, ilk kez bir Senato ve Yönetim Kurulu Toplantısı Ortaköy'de yapıldı. Bu da bizim için son derece anlamlı" dedi.

        Ortaköy Belediye Başkanı Mahmut Ütük de ilçe bazında ağaçlandırma çalışmalarına önem verdiklerini kaydederek, "Peygamberimiz 'Kıyamet kopuyor olsa dahi elinizde bir fidan varsa dikiniz' buyurmuştur. Bu düsturla hareket ediyoruz" dedi.

        Yapılan ağaçlandırma çalışmasının güzel bir işbirliği örneği olduğunu ifade eden ASÜ Rektörü Yusuf Şahin, "Çeşitli kurumların katkılarıyla ileride inşallah burada yeşil bir alan oluşacak. Fidanların bir bölümünün meyve fidanı olarak seçilmesi de ayrıca güzel. Yetiştikten sonra insanların ve diğer canlıların bu meyvelerden yiyecek olması önemli. Çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        Konuşmanın ardından 20 dönümlük alana 2 bin fidan dikildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler