Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Artvin'in Hopa ilçesinde açılan kursa katılan 20 kadın, ahşap hediyelik eşya üreterek aile bütçelerine katkı sağlıyor.

        Hopa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Yüce, AA muhabirine, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü bünyesinde, 20 kadının katılımıyla yöreye özgü ahşap hediyelik eşya üretimi kursu açtıklarını söyledi.

        Kadınlara beceri kazandırarak onların iş gücü piyasasına adım atmasını, istihdamını ve aile bütçelerine katkı sağlamasını hedeflediklerini belirten Yüce, kadınları sosyoekonomik hayatın parçası haline getirmek istediklerini kaydetti.

        Kadınların meslek öğrenmesine yardımcı olduklarını vurgulayan Yüce, "Kursumuza özellikle ev hanımlarımız yoğun talep gösterdi. Yaklaşık 5 aydır süren kursta ev hanımları, yöreye özgü figürlerin işlendiği hediyelik eşya üretmeye başladı. Ayrıca kursun sonunda tekrar kurs açılmasını isteyenler var. Öğrendikleri meslekle kendi işlerini kurabilecek duruma gelmeleri bizleri son derece mutlu etmiştir." dedi.

        Yüce, kadınların kursu başarıyla tamamlayıp atölyelerini kurarak, iş hayatına atılacağına inandığını bildirdi.

        - Kadınlar projeden memnun

        Kursiyerlerden 42 yaşındaki Aynur Sofuoğlu, el becerilerini geliştirmek ve meslek sahibi olabilmek için kursa katıldığını belirterek, "İyi ki kursa katılmışım. İşimi severek yapıyorum, çok mutluyum. Kurs İŞKUR destekli olduğu için hem aile bütçeme katkıda bulunuyorum hem de ahşap oymacılığı sanatını öğreniyorum." diye konuştu.

        Mızrap Aksoy ise ilk başlarda erkek işi olarak düşündüğü ahşap oymacılığını, kadınların da yapabileceğini göstermenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

        Kursta ahşaptan araba, ev gibi hediyelik eşyalar ürettiğini anlatan Aksoy, "Bütün kadınlara sesleniyorum, mutlaka kurslara katılsınlar. Hem meslek öğrenirler hem de kendilerini geliştirirler. Kadınların istediklerinde başaramayacağı hiçbir şey yoktur." dedi.

        Üç çocuk annesi Fatma Uzun, boş zamanlarını değerlendirmek ve üniversitede okuyan çocuklarının eğitim masraflarının karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla kursa katıldığını kaydetti.

        Uzun, kurs sayesinde hem meslek öğrendiğini hem de eşyaların satışıyla aile bütçesine katkı sunmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

        Dilara Çakır da kurs sayesinde hem stres attığını hem de meslek öğrendiğini ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler