Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sabahattin Yılmaz, çiftçilere yardımcı olacak farklı ceviz çeşitlerinin üretimi için çalışmalara başladıklarını belirtti.

        Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Merkez Müdürü Yılmaz, ziraat fakültesi bahçesinde kurulan ve tüplü ceviz yetiştirilen serada, farklı ceviz çeşidi fidanlarının deneme üretimlerinin yapıldığını, uygulamalı eğitim alanıyla öğrencilerin de tecrübe kazandığını vurguladı.

        Deneme üretimi yaptıkları ceviz çeşitleriyle şehre katkı yapmayı amaçladıklarını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

        "Kaman ilçesi Kırşehir’in önemli ceviz üretim merkezi durumundadır. Üniversitemiz ziraat fakültesi bahçesinde kurulan ve tüplü ceviz yetiştirilen serada, farklı ceviz çeşidi fidanlarının deneme üretimleri yapılıyor. Fakültemiz 3. ve 4. sınıf öğrencileriyle ceviz üretimi ile üniversiteye ve şehre katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Kurulan serada çiftçilere faydalı olacak fidanlar üretilmektedir. Sera, gönüllü öğrenciler için iyi bir öğrenme ortamı durumunda. Öğrencilere aşılama ve budama gibi işlemler öğretiliyor. Serada tüplü fidan yetiştiriciliği yapan öğrenciler, çok az işçilikle önemli tecrübeler kazanıyor. Üretilen fidanları çiftçilere dağıtarak sağlanan gelirle merkezin ihtiyaçlarını karşılıyor ve yeni araştırmalara kaynak buluyoruz. Deneme üretimi yaptığımız çeşitlerle ilgili bilgileri daha sonra kamuoyuyla paylaşacağız."

        Uygulamalı ceviz fidanı üretiminin öğrencilere mezun olduktan sonra da büyük katkılar sağlayacağını anlatan Yılmaz, yaklaşık olarak 3 yıldır üretim yaptıklarını ve üretim sürecine beşi gönüllü olmak üzere 25 öğrencinin katıldığını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler