Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - DSİ 5. Bölge Müdürlüğünden bir heyet, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde inşa edilecek Uruş Barajı alanında incelemelerde bulundu.

        DSİ 5. Bölge Müdürlüğünden gelen heyet, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ile bir süre görüştü. Heyet daha sonra Uruş Mahallesi'nde barajın inşa edileceği yerde incelemelerde bulundu. Kaplan, gazetecilere yaptığı açıklamada, baraj tamamlandığında bölgeye hayat vereceğini belirterek, şöyle konuştu:

        "Uruş Barajı'nın yatırım programına alınması için tüm çabamızı ortaya koyuyoruz. Barajın yapımı tamamlandığında, Beypazarı ve Güdül ilçelerinin tam 50 yıl su ihtiyacı karşılanacak. Öte yandan sadece Beypazarı topraklarında 55 bin dönüm arazi sulu tarıma kavuşmuş olacak. Tarım yeniden hayat bulacak."

        Beypazarı'nda her türlü tarımsal üretimin yapıldığını kaydeden Kaplan, "Türkiye havuç üretiminin yüzde 50'sini karşılıyoruz. Bilindiği gibi havuç da suyla yetişiyor. Yine marul, ıspanak, pırasa, yeşil soğan, turp ve diğer bazı sebzelerin oldukça üretimi yapılıyor. Bunların üretimi için elbette suya ihtiyaç var. Baraj devreye girdiğinde sebzede üretim ikiye katlanacak. Barajın mutlaka yapılmasını istiyoruz. Girişimlerimiz devam ediyor." açıklamasında bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler