Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) - FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'da Gölbaşı Özel Harekat Merkezine yapılan saldırıda şehit olan 51 yaşındaki 3. sınıf emniyet müdürü Fikret Metin Öztürk'un acı haberi ailesine ulaştı.

        Kalkandere İlçesine bağlı Yukarı Tatlısu Mahallesi'nde bulunan baba evine gelen emniyet yetkilileri, acı haberi anne Hanıme ile baba Bayram ve abisi Şaban Öztürk'e sağlık görevlileri eşliğinde bildirdi. Haberi alan şehit yakınları sinir krizi geçirdi.

        Şehidin eşi Hatice Öztürk'ün iki çocuğu ile Çorum'da olduğu ve hemşirelik yaptığı, haberi aldıktan sonra Ankara'ya gittiği öğrenildi.

        Haberi alan ailenin yakınları ve vatandaşlar da baba evine gitti.

        Şehidin ağabeyi Şaban Öztürk gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin zor bir dönem geçirdiğini belirterek, tüm şehitlere Allah'dan rahmet diledi.

        Ailesinin bir şehit kazandığını ifade eden Öztürk, "Vatan sağ olsun. O insanları da Allah bildiği gibi yapsın. Yapacak bir şey yok. Allah'ın takdiri ilahisi buymuş. O kadar doğuya gitti ama bir şey olmadı, bir gecede çıkan çatışmada şehit oldu. Devletin en ufak bir zararını istemezdi. Babası da olsa karşı çıkardı." dedi.

        Öztürk, kardeşinin vatan için çalıştığını vurgulayarak, "Bütün isteği idealleri vatan içindi. Elinden geldiği kadar devlete zarar gelsin istemezdi. En son bayramda buradaydı. Helalleştik gitti. Gideli 4-5 gün olmuştu. Oradan doğuya gidecekti." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler