Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA/ZONGULDAK (AA) - Sakarya ve Zonguldak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterildi.

        Sakarya'da Atatürk Stadyumu önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla Çark Caddesi'nden kent meydanına yürüdü. Burada toplanan vatandaşlar, demokrasi nöbetini tutmaya devam etti. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin mehter ekibi de marşlar çaldı. Alan çevresindeki yollarda da çok sayıda vatandaş araçlarıyla konvoylar oluşturdu. Konvoya çiftçiler de traktörleriyle destek verdi.

        Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, tarihi günlerin yaşandığını, yılmadan, yorulmadan direnişe devam edeceklerini söyledi. Sakarya'nın tarihinde görmediği bir heyecan ve kalabalıkla yürüyüş yapıldığını dile getiren Toçoğlu, "Sabaha kadar beraberiz. Büyük usta, reis, Cumhurbaşkanımız 'haydi evlere' demediği sürece buradayız. Öyle sözleştik. Bu direnişimizi bu meydanda sürdürmeye devam edeceğiz. Gördük ki halkın gücü karşısında kimse duramaz." dedi.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı gelinceye kadar meydanların boş bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Toçoğlu, herkesin meydanlara çıktığı için darbenin önlendiğini aktardı. Herkesin devletin, Cumhurbaşkanı ve hükümetin arkasında olduğunu göstermesi gerektiğini ifade eden Toçoğlu, "Biz burada festival yapmıyoruz. Biz burada bir direnişi sembolize ediyoruz. Tarihin en kalleş saldırısına karşı bir direnişi sembolize ediyoruz. Onun için direnişimizi, direncimizi taze tutacağız ve burada olacağız. Biz şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmayacak şekilde hatıralarına sahip çıkacağız. ve burada dimdik dinamik bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz inşallah. Ondan sonra da bu inlerinden çıkmış hainleri tekrar çıktıkları deliklere beraberce sokacağız " diye konuştu.

        Toçoğlu, cep telefonlarından sahte mesajlar gelebileceği uyarısında bulunarak, bu mesajların teyit edilmeden paylaşılmaması konusunda vatandaşları uyardı.

        - Nöbete görme engelli torunuyla geldi

        Demokrasi nöbetine Ferizli ilçesinden görme engelli torunuyla gelen Fikriye Durdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatanı kurtarmak, nöbet tutmak, meydanları dolduran vatandaşlara destek olmak için geldiğini belirterek, "Elimden gelse her gün gelirim. Elimizden geldiği kadar burada duracağız" ifadelerini kullandı.

        Görme engelli Kader Durdu ise "Sonuçta Cumhurbaşkanı 'evde oturun' diyebilirlerdi. Şehitlerimizin haklarını ödeyemeyiz ama az da olsa ödeyebilmemiz lazım." dedi.

        - Gurbetçiler tatili bırakıp demokrasi nöbeti tutuyor

        Almanya'nın Köln kentinde tramvay şoförlüğü yapan Gülçin Zambaoğlu da geçen hafta tatile geldiklerini ancak tatili yarıda bırakarak demokrasi nöbeti tutmaya başladığını söyledi.

        "Sadece 'vatan' diyoruz ve her zaman vatanımızı destekliyoruz Allah düşmanlarımıza aman vermesin." diyen Zambaoğlu, "Allah, vatanımızı, milletimizi, askerimizi düşmanlarımızdan korusun. Almanya'da tramvay kullanıyorum. 4 tane çocuğum var. Cumhurbaşkanımız ne zaman bize dışarısı için çağrı yaptı, o zaman kendimizi dışarı attık. Karasu ilçesinden geldik. İzin bitene kadar da bekleyeceğiz." şeklinde konuştu.

        Rahim Şahin de "Canımızla gönlümüzle buradayız işte hep beraber. 15 Temmuz'u hatırlamak çok kötü bir şey tabii ki. 17 Ağustos depreminden bile daha kötü. Sonun geldiği an. Bir Suriye konumunu düşün, Irak konumunu düşün, Libyalıları düşün. O anın sonun geldiğini düşün. Yani bunu düşünmek hissetmek yaşamak çok kötü bir şey." diye konuştu.

        Hasan Yazıcı, PKK’lıların bile böyle bir şey yapmadığını belirterek, "Kendi askerimiz, askerlerimiz, subaylarımız yaptı. Bu hazmedilecek bir olay değil. Hiç hazmedemiyoruz. Biz canımızla, malımızla her şeyimizle buradayız. Gündüz çalışıp gece burada sabahlayacağız. Ne zaman dur derseler o zaman duracağız" dedi.

        Kent meydanına çadır kuran Orhan Akbulut, nöbet tutmaya gece gündüz devam edecelerini ifade etti. Vatan için nöbet tuttuklarını aktaran Akbulut, "Vatan elden gitmesin diye cuma gününden beri buradayız. Gündüz işimize, akşam da nöbetimize devam ediyoruz. Canlı kalkan olmak için elimizden geleni yaptık gittik mücadelemizi verdik. Allaha şükürler olsun bugün buradayız. Yine olsun yine ederiz." ifadelerini kullandı.

        - Zonguldak

        Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde belediye organizasyonunda Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen çok sayıda vatandaş darbe girişimlerine tepki gösterdi.

        Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Türk halkının demokrasiye, vatanına, milletine ve askerine aşık olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

        "Şerefli, onurlu, geçmişi destanımsı bir orduya sahibiz. Bu ordumuzun içerisinde maalesef zaman zaman bir peygamber ocağı olan bu yuvaya, vatanına, mesleğine, arkadaşlarına, milletine ihanet eden gruplar çıkabiliyor. Arzumuz ve gönlümüz bunların hiç çıkmaması ama maalesef geçtiğimiz günlerde böyle bir hain çete yurt dışından, değişik mihrak ve odaklardan aldığı emirlerle sınırlarını, vatandaşlarını koruması gereken bir yapıya sahip olan bu güzel ocağın içerisinde bir grup insan çıktı ve bizlere, vatandaşımıza, silah arkadaşlarına, polisimize, karşısına kim çıkarsa ona kurşun attı. Tanklarla onları çiğnemek istedi. Bilmiyordu ki karşısında demokrasi, vatan, hürriyet aşığı birlik ve beraberliğe susamış, devletini, hükümetini, cumhurbaşkanını, bakanını seven insanların varlığını hesap edemediler. Sert bir kayaya çarptılar, bu kaya da aziz milletimizdi."

        Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da darbe girişimine karşı halkın dik bir duruş sergilediğini, tek ses ve tek yürek davrandığını kaydetti.

        Demokrasi nöbeti tutulan alana gelen çok sayıda engelli vatandaşın adına konuşan Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler