Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Muş'ta, meydanlarda toplanan vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimini protesto etti.

        Belediye Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, tekbirler ve slogan eşliğinde askeri darbe girişimini protesto etmeyi bu gece de sürdürdü.

        Meydana gelinlik ve damatlıkla gelen Mehmet ve Kübra Koyuncu çifti ise düğünlerini bırakarak demokrasi nöbetine katılanlar arasındaydı.

        Damat Mehmet Koyuncu yaptığı açıklamada, "Sosyal bir sorumluluk olarak böyle bir mesaj vermek istedik. Buraya darbeye hayır, evliliğe evet diye yazdık” şeklinde konuştu.

        - Hasta yatağıyla demokrasi nöbetine geldi

        Demokrasi nöbetine hasta yağıyla getirilen Rıdvan Bilginer (22) de askeri darbe girişimini protesto etti.

        Yaklaşık 20 yıldır felçli olan Bilginer’in babası Mehmet Zeki Bilginer, yaptığı açıklamada, oğlunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini ve iki gündür merkezde toplanan binlerce vatandaşın arasına katılmak istediğini söyledi.

        Hasta oğlu ile birlikte demokrasi nöbetine geldiğini belirten Bilginer, "30 kilometre Korkut ilçesinden buraya geldik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için geldik. Demokrasi ve millet için geldik. Bugün onu buraya getirdim. Allah, Recep Tayyip Erdoğan'a o zor günde, zor akşamda yardımcı oldu. Allah, bütün Müslümanların yardımcısı olsun" diye konuştu.

        Belediye binası balkonunda halka hitap eden Muş Valisi Seddar Yavuz, "Sultan Alparslan Anadolu'yu İslam'la buluşturmuşsa siz de küresel güçlerin çetelerine, hainlerine boyun eğmediniz, dimdik ayakta durdunuz" dedi.

        Yavuz, 79 milyon vatan evladının ikinci adresi olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

        "Balkanların, Kafkasların, Ortadoğu'nun hatta Afrika'nın ikinci adresi Türkiye'dir. Bilin ki bütün ümmetti Muhammed bu bayrağın gölgesinde bulunabilir. Ama siz başka bir ülkenin gölgesinde bulunamazsınız. Biz sadece Müslümanlar için değil dünyadaki her mazlum için bütün mazlumlar için gür ses olmaya devam edeceğiz. Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın sayesinde büyük bir devrim gerçekleştirdi. Bugün bütün kaosun sebebi budur. Yeni baştan Osmanlı geliyor diyorlar. Gelecek elbette. Biz İslam dünyasına sahip çıkacağız. Siz Ortadoğu'da istediğiniz gibi at oynatamayacaksınız. İnsanları istediğiniz gibi katledemezsiniz."

        Yavuz, Muş halkının günlerce uyumadan Demokrasiye, Cumhurbaşkanına ve devletine sahip çıktığını ifade ederek, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kurumsal kimliğine asla halel getirmeyelim. O yüzden karşılaştığımız askerlerimize hiç kem gözle bakmayalım. Çünkü onlar canlarımız ciğerimiz. Onlar bu ülkeyi beklemeye ve korumaya devam edecek. O yüzden yanlışlık yapmayalım. Bir kargaşaya vesile olmayalım. Şu anda herhangi bir husus yok. Normal askeri faaliyetlerimiz devam edecek. O nedenle sokaklarda zırhlı araçlar gördüğünüzde, helikopter gördüğünüzde herhangi bir endişeye kapılmaya gerek yok. Çünkü bu şehirde benim bilgim olmadan hiçbir araç bir yere hareket edemez. Her şey benim kontrolüm altındadır. Sıkıntımız yok ama rutin faaliyetlerimizi yapmamız lazım. Dolasıyla halen bir terör örgütü PKK ile mücadele etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

        Türkiye'de darbe yapmayı gerektirecek hiçbir şey olmadığını dile getiren Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat ise "Tüm kurumlarımız ayakta. Bütün merkezlerimiz çalışıyor. Dünya ekonomisinde bir buhran yaşarken bizim konforumuz yerinde, kimsenin başörtüsüne dokunulmuyor, kimsenin hayat tarzına müdahil edilmiyor peki ne oldu da bu darbeye ihtiyaç duyuldu" dedi.

        Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ve AK Parti İl Başkanı Namık Ergün de birer konuşma yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler