Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOKAT (AA) - Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturmaya ilişkin "Kesinlikle hainlere, devlete ihanet edenlere hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceğiz. Bunlarla mücadelemizde tüm kurumlarla işbirliği halinde olacağız." dedi.

        Bayrakdar, Tokat Adalet Sarayı'ndaki makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası kriz masası oluşturduklarını söyledi.

        Darbe girişiminin gerçekleştiğini öğrendiklerinde görev yerine geldiklerini belirten Bayrakdar, "Bu durumu sadece Tokat Cumhuriyet Başsavcısı olduğumdan değil, normal bir Türk vatandaşı olmamız nedeniyle de kabullenmemiz söz konusu değil. Haberi alır almaz saate bakmaksızın, mesai mefhumuna bakmaksızın görev yerimize geldik. Durumu gördüğümüzde Türkiye için hiçbir hayırlı iş olmayan ve bununla mücadele edilmesi gereken bir durum olduğunu gördük." dedi.

        Tokat'ta bazı değerlendirmeler yaptıklarını ifade eden Bayrakdar, ilk olarak yetkili Tokat Valisi Cevdet Can, emniyet müdürlüğü ve il jandarma komutanlığı ile irtibata geçtiklerini kaydetti.

        "Bu darbenin meşru bir hareket olmadığını, bunu devlet içinde yuvalanan bir terör örgütünün işi olduğunu, paralel yapının işi olduğunu, hedefin Cumhurbaşkanıyla birlikte, tüm kurumlarıyla birlikte Türk Devleti olduğunu bildirdik." diyen Bayrakdar, şunları söyledi:

        "Bizden başka bir yerde yetkili kişiler haricinde hiç kimseden talimat alınmaması gerektiğini belirterek, resen kriz masası oluşturduk. Bu kriz masamızda özellikle bazı güvenlik tedbirleri aldık. Jandarma alayımız ve piyade alayımız var malumunuz. Buradan hiçbir askerin dışarı çıkmamasını, haberimiz olmadan hiçbir faaliyet yürütmemesini söyledik ve alayın önüne de belediyeyle irtibat kurarak iş makineleri yığdık. Çünkü alay komutanı veya yetkili birinin haberi olmaksızın dışarıya asker çıkarma, vesaire olabilirdi. Yine üniformalı hiçbir askerin Tokat merkezden çıkmaması talimatını verdik ve bunu da uyguladık, çok da faydalı oldu. Çünkü sonradan aldığımız istihbari bilgilerde gerçekten bazı silahlı şahısların sokakta asker aradığını dahi duyduk. İsabetli olduğunu anladık."

        Bayrakdar, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca hakkında karar verilen ve paralel örgüte üye 13 hakim ile savcının tutuklandığını hatırlatarak, "Bir tane yeni doğum yapmış hakim hakkında adli kontrol kararı verildi. Yine jandarmada çeşitli kademelerde görevli rütbelilerden 7 kişi tutuklandı. Bu 7 kişiden biri malumunuz Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Aslan'dır." ifadelerini kullandı.

        Tokat'ta görevli Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ve Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız'ın da tutuklandığını aktaran Bayrakdar, şöyle devam etti:

        "Paralel yapıyla irtibatlı olduğunu, bazı faaliyetler içinde olduğunu tespit ettiğimiz Öğretmenevi Müdürü de tutuklandı. Emniyette yapılan istihbari çalışmalarımız neticesinde daha önceden de bilinen emniyet müdürlerimiz ve polis memurlarından tutuklama yaptık. Bunların sayısını tam hatırlamıyorum sayısı da artabilir. Bunlarla ilgili kesin net rakam vermek şu an mümkün değil, değişebilir. Çünkü hakkında yakalama kararı çıkarılanlar da var. Her an bu rakam değişebilir. Ayrıca daha önceden ilimizde paralel yapıya ilişkin yapılan operasyonda savcılığımızın da açmış olduğu soruşturmayı yeniden ele aldık. Bu ele alma sonucunda bu yapıya ait yaklaşık 37 kişiye yakalama kararı çıkardık. Bu 37 kişiden yaklaşık 6-7 tanesi yakalandı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi."

        Paralel yapının Türk tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir ihanet çetesi olduğuna dikkati çeken Bayrakdar, "Dikkat ederseniz bu yapının yapmış olduğu darbe teşebbüsünde devletin bazı kurumlarını ele geçirme, hatta Cumhurbaşkanımıza suikast, yani artık onunla anlaşma yoluna gitme, görüşme, konuşma gibi bir yol yok doğrudan suikast düzenlediler. Burada bazı şeyleri noktaları da iyi görmek lazım. Bizim bu yapıyla mücadelemiz devam edecektir. Kesinlikle hainlere, devlete ihanet edenlere hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceğiz. Bunlarla mücadelemizde tüm kurumlarla işbirliği halinde olacağız." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler