Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma çerçevesinde, kentte şu ana kadar 96 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldığını bildirdi.

        Memiş, bir restoranda gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası FETÖ'ye yönelik Gümüşhane'de yürütülen soruşturma çerçevesinde 19 polisin daha görevden uzaklaştırıldığını, böylece kentte görevden uzaklaştırılan emniyet personeli sayısının 54'e ulaştığını söyledi.

        Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun da Şiran ve Torul ilçelerinde birer hakimi görevden uzaklaştırdığını anlatan Memiş, ayrıca kentte maliyeden 2, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden bir, Kredi ve Yurtlar Kurumundan bir, Milli Eğitim Müdürlüğünden 36 öğretmenin görevden uzaklaştırıldığını ifade etti.

        Memiş, 15 Temmuz'dan sonra Gümüşhane'de şu ana kadar toplam 96 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldığını anlatarak, ilde FETÖ ile irtibatlı olduğu değerlendirilen bir okul ve yurdun da kapatıldığını kaydetti.

        Gümüşhane'deki soruşturma çerçevesinde 3 emniyet personelinin tutuklandığını belirterek, "Bu ihaneti yapan FETÖ’cü kişilerin başka türlü beklenmedik ihanetler de yapabileceği ihtimaline karşı işlemlerimiz, operasyonlarımız, soruşturma ve kovuşturmalarımız devam edecek. Ancak biz devletiz. Devlet asla delil üretmez, delil üretme ihtiyacı olmaz, düzmece delillerle hareket etmez FETÖ’cüler gibi. Elimizde ne varsa ona göre hareket ediyoruz. Bu uru, kanserli yapıyı Gümüşhane’den temizleyeceğiz. Bütün Gümüşhaneli hemşehrilerimizin destekleri ile Gümüşhane’yi daha güvenli, yaşanılabilir il haline getireceğiz.” dedi.

        Memiş, Türkiye’de Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilmesinin de önemli bir tedbir olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

        "Olağanüstü halde valilere önemli yetkiler verilmekte. Ancak ilimizde şu an için vatandaşlarımıza anayasa ile tanınan hak ve özgürlükleri kısıtlayıcı herhangi bir olumsuz durum söz konusu değil. Dolayısıyla bizim için her şey Allah’ın izni ile kontrol altındadır. Vatandaşımızın endişe etmesini gerektirecek bir durum bulunmamaktadır. Bütün çabamız çok kısa sürede bu işlemleri tamamlamak, neticelendirmektir. Olağanüstü hal mevzuatı adli işlemlerdeki gözaltı ve tutukluluk sürelerini biraz daha uzattığı için o tür mevzuatı ilgilendiren hususları daha çok içermektedir. Bizim vatandaşlarımız için hele de Gümüşhane gibi darbe teşebbüsüne yediden yetmişe, belediyesiyle, vilayetiyle bütün askeriyle, jandarmasıyla başından beri karşı duran bir il için endişeye gerek yoktur."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gümüşhane haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gümüşhane Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler