Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Silopi ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimde şehit olanlar için mevlit okutuldu.

        Silopi Yükselen Gençlik Derneğince Merkez Camisi'ndeki mevlide dernek üyeleri, katılımcılara meyve suyu, şeker ve lokum dağıttı.

        Dernek Başkanı Fırat Haşimoğlu, 15 Temmuz akşamının Türkiye demokrasi tarihine kara bir leke olarak yerleştiğini söyledi.

        Demokrasi, insan hakları ve millet iradesine düşman olan FETÖ mensubu bazı canilerin, darbe yoluyla bu milletin geleceğini karartmak istediklerini ancak başta milletin kararlı direnişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu ve Hükümetin kararlı tutumu ile darbe girişiminin püskürtüldüğünü vurgulayan Haşimoğlu, darbelerin ülkeye verdiği zararları yıllarca dinlediklerini belirtti.

        Ortadoğu'nun tek demokratik ülkesi olan Türkiye'yi bölgenin diğer ülkelerinin içinde bulunduğu kan deryalarına ve kaos ortamına çekmek istediklerini aktaran Haşimoğlu, şöyle devam etti:

        "Bölgenin ve dünyanın parlayan yıldızı Türkiye'nin cesur lideri Başkomutan Sayın Erdoğan'ın önünü kesemeyen karanlık güçler ve içerideki hain iş birlikçileri bu darbe ile bunu başaracaklarını zannettiler. Ama onların hesaba katmadığı bu milletin kararlı ve onurlu direnişi idi. İşte biz bugün burada bu kutlu direnişte yer almış ve şehitlik mertebesine ulaşmış demokrasi şehitlerimizi anmak için bu Mevlidi Şerif-i okuttuk."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler