Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN (AA) - Arhavi ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

        Tüm yurtta olduğu gibi Arhavi ilçesinde de 15 Temmuz'dan bu yana demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'ndan ilçe merkezine kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

        Yürüyüşe, Kaymakam Şeref Aydın, İlçe Garnizon Komutanı Bayram Demirbaş, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, AK Parti İl Başkanı Erkan Balta, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

        Kaymakam Aydın, yaptığı konuşmada, ülkenin ve milletin birliğinin, huzur ve refahının ayaklar altına alınması, milli iradenin yok sayılmak istenmesinin asla kabul edilemeyeceğini belirterek, "Ben öncelikle 15 Temmuz gecesi ve bu süreçte hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyorum, aziz milletimize tekrar geçmiş olsun diyorum. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başlatılan bu mücadele, 2. Kurtuluş Savaşı mücadelesi çok şükür başarıya ulaşmıştır ama düşman uyumaz bunun farkında olmak zorundayız. Birlik beraberlik içerisinde hareket etmek zorundayız." dedi.

        Belediye Başkanı Hekimoğlu ise 15 Temmuz gecesi vatana ihanet edenlere halk, polis ve ordu tarafından gerekli cevabın verildiğini kaydederek, şunları söyledi:

        "İnsan kanıyla canıyla siyaset yapan insanlar var, onların uzantıları, maşaları ülkemizi yıllardır parçalamak, bölmek için değişik yöntemler uyguluyor. Yıllardır yaptıkları bir çalışmanın ortaya çıkmasıyla şanlı silahlı kuvvetlerimizin kimliği içerisinde, bunun elbisesiyle ve bizim kaynağımızla, bizim paramızla, düşmana karşı kullanmak için satın aldığımız ve her geçen gün geliştirdiğimiz uçağımızı, tankımızı, topumuzu, tüfeğimizi bize doğrultarak bu bayrağı indirip bu vatanı ele geçirmeye çalıştılar. Bunlar asla ve asla şanlı silahlı kuvvetlerimizin mensupları olamazdı. Değerli hemşehrilerim burada bu birlik beraberlik çok önemliydi. Ortak parola bayrak, vatan, millet olduğu sürece bizi kimse ayıramaz, bölemez diyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler