Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın İdil ilçesinde Kıçan Aşireti ve ilçe sakinleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

        Vatandaşlar ilçe merkezinde araç konvoyu oluşturarak FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti. "Kıçan Aşireti lideri" Abdurrahman Abay, yaptığı açıklamada, milli iradeye karşı yapılan darbe girişimini kınamak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduklarını belirtmek için toplandıklarını söyledi.

        İlçe halkının devlete ve millete yönelik her türlü kalkışma, darbe ve terör saldırılarına karşı sonu kadar mücadele etmeye ve gerekirse canını vermeye kararlı olduğunu belirten Abay, "Demokrasinin beşiği İdil halkı ve Kıçan Aşireti olarak demokrasinin ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkıyor, halkımızın yanında olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz. Bu azim ve kararlılıkla milletimize ve devletimize yapılan bu hain saldırı ve terör olaylarını şiddetle kınıyoruz." diye konuştu.

        Öte yandan vatandaşlar, demokrasi nöbetine de devam ediyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler