Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ISPARTA (AA) - Isparta'nın Yalvaç ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yurtlarında kalan ve dersanesinde okuyan, ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerin ailelerinden, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) üzerinden eğitim yardımı almalarının talep edildiği, vakıftan alınan yardımların ise öğrencilere ulaştırılmayıp bu şekilde örgüte finansman sağlandığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Yalvaç Cumhuriyet Başsavcısı Adem Babacan, ilçede FETÖ'ye ait Ümran, İrşadiye ve Altınbaşak yurtlarında kalan ve Körfez Dershanesinde okuyan öğrencilerin ailelerinden, SYDV üzerinden eğitim yardımı almalarının talep edildiği, yardımların dersane yöneticilerince ailelerden alınarak bu şekilde FETÖ'ye finansman sağlandığı şikayetleri üzerine soruşturma başlattı.

        Soruşturma dosyasında, FETÖ mensubu kişilerin, "Çocuklarınızı ücretsiz okutacağız" diyerek maddi durumu iyi olmayan aileleri ikna ettiği ancak bir süre sonra velilerden öğrenci adına vakıftan eğitim yardımı alınmasının talep edildiği bilgisi yer aldı.

        Velilerin, vakıftan aldığı eğitim yardımına yurt yöneticilerince el konulduğu ve bu şekilde FETÖ'ye finansman sağlandığı da soruşturma evrakında yer aldı.

        Vakfın eğitim yardımları fonunun harcama bilgilerine de yer verilen soruşturma dosyasında, vakıftan 2000 yılından itibaren eğitime yardım için ödenen paranın her yıl ortalama 200-300 bin lira olduğu, bu yardımın dersanelerin kapatılmasının ardından geçen yıl 40 bine, bu yıl ise 15 bine düştüğü tespit edildi.

        Soruşturma dosyasında ayrıca söz konusu usulsüzlük hakkında kaymakamlık tarafından açılan idari soruşturmanın, 20 günlük incelemenin ardından "herhangi bir suç unsuru bulunamadığı gerekçesiyle" kapatıldığı, ayrıca bu durumun adli mercilere bildirilmediği, bu şekilde de yetkililerin "suçu bildirmeme" suçunu işlediği bilgisine yer verildi.

        Başsavcılık, soruşturma kapsamında vakfın eğitim yardımı yapılan kişi listesi ile söz konusu dershanede 2000 yılından bu yana eğitim gören öğrenci listelerine de el koydu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler