Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde uçaklardan atılan bombalar nedeniyle başından ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 18 gün sonra şehit olan Oğuzhan Yaşar'ın (23) cenazesi, memleketi Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Yaymeşe mahallesi mezarlığında toprağa verildi.

        Yaşar'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla baba evinin olduğu mahalleye getirildi. Baba evinin önünde yakınlarından helallik istendi.

        Daha sonra vatandaşlar, Yaşar'ın naaşını omuzlarda mahalle mezarlığına kadar tekbirlerle taşıdı.

        Burada şehidin babası Ahmet, annesi Necmiye ve ağabeyi Kadir ayakta durmakta güçlük çekti. Şehidin yakınlarını Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu teselli etti.

        Şehidin ağabeyi Kadir Yaşar, "Vatan sağolsun." dedi. Amca Mehmet Yaşar ise "Vatan sağolsun, Allah devletimize zeval vermesin. Ne diyeyim. Vatan sağolsun. Diyecek başka sözüm yok." diye konuştu.

        Mahalle mezarlığına getirilen şehidin cenaze namazını Şenkaya Müftüsü Kazım Ünsal kıldırdı. Burada cenaze tekbirlerle toprağa verildi.

        Cenazeye Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Törene katılanlara Türk bayrağı dağıtıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler