Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında Ankara ve ilçelerindeki adliyelerde çalışan 126 memur hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla polis, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara Adalet Sarayı ile Gölbaşı, Polatlı, Bala, Çubuk, Kalecik adliyeleri, iş ve ticaret mahkemelerinin bulunduğu Balgat'taki ek bina, icra daire ve mahkemelerinin bulunduğu Yenimahalle'deki ek bina ve Ankara Bölge İdare Mahkemesinde görev yapan bazı memurları gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler arasında katipler ile bilgi işlem personellerinin de bulunduğu bildirildi.

        Şüpheli personelin evlerinde de polisin arama yaptığı belirtildi.

        Asayiş Şube Müdürlüğünün yürüttüğü bu operasyon dışında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri de Adalet Bakanlığı bünyesinde görev yapan 45 personeli FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına almıştı.

        - Cezaevi personeli

        Bu arada, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Ankara'daki ceza infaz kurumlarında çalışan ve önceki günlerde gözaltına alınan şüphelilerden 42'si adliyeye getirilerek cumhuriyet savcılarına ifade verdi.

        Şüphelilerden 2'si tutuklamaya sevk edilirken, savcılar 40 şüpheli hakkında nöbetçi sulh ceza hakimliğinden adli kontrol talep etti.

        Bu arada, aynı soruşturmanın şehir dışında bulunan bir şüphelisinin ifadesinin alınması için talimat yazıldığı, hamile bir şüphelinin ise gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

        Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin işlemleri sürüyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler