Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının Malatya’da "Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi" kapsamında meralarda hayvanların su ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hazırlanan 500 beton sıvatların dağıtımına başlandı.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hilmi Öksüztepe, Malatya’da hayvancılığın gelişmesi ve rantabl hale getirilmesi için ilçe merkezlerinde ve mahallelerde yapmış oldukları toplantılarda üreticilerin en büyük sorununun hayvanların su ihtiyacı olduğunu gördüklerini belirtti.

        Öksüztepe, su sorununun çözümü için bir proje hazırlayarak DAP başkanlığına sunduklarını kaydederek, "DAP başkanlığı tarafından kabul gören projemiz çerçevesinde üretimi yapılan beton sıvatların dağıtımını gerçekleştiriyoruz. İlçelerde ve mahallelerde yapmış olduğumuz saha çalışmaları sırasında hayvan üreticilerinin ilkel yollarla hayvanlarının su ihtiyacını karşıladığını gördük. Malatya genelinde yapmış olduğumuz saha çalışmaları sırasında 1930 su kaynağı tespit ettik. Rehabilitasyonu gerçekleştirilen su kaynaklarının bulunduğu alanlara Büyükşehir Belediyesinin kontrolünde beton sıvatlar yerleştirilecek." ifadelerini kullandı.

        Sıvatların dağıtımını bir hafta içerisinde bitirmeyi hedeflediklerine değinen Öksüztepe, Akçadağ’a 53, Arapgir’e 51, Arguvan’a 45, Battalgazi’ye 30, Darende’ye 60, Doğanşehir’e 90, Hekimhan’a 36, Kuluncak’a 36, Yazıhan’a 33 ve Yeşilyurt’a 66 olmak üzere 500 sıvat dağıtılacağını kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler