Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜZCE (AA) - Düzce'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Çilimli T Tipi Cezaevinde görevli 9 ceza infaz koruma memuru, bir vaiz ve bir kaloriferci tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edilen ceza infaz koruma memurları Yakup Numan Duman, Bilal Sönmezoğlu, Cemil Irmak, Erhan Yiğit, Aydın Gülen, Muhammet Kaşık, Abdurrahman Türk, Mehmet Sarıgül, Serkan Kanakoğlu ve M.S.K. ile cezaevi vaizi Yusuf Çakmak ve cezaevinde görevli kaloriferci İhsan Bozkurt'un ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda bazı belge ve dokümanlara el konuldu.

        Aramalar sonrasında gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından sağlık kontrolünden geçirildi.

        Adliyeye sevk edilen ceza infaz koruma memurlarından Duman, Sönmezoğlu, Irmak, Yiğit, Gülen, Kaşık, Türk, Sarıgül, Kanakoğlu ile vaiz Çakmak ve kaloriferci Bozkurt çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, ceza infaz koruma memuru M.S.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Öte yandan hakkında gözaltı kararı bulunan ceza infaz koruma memuru Ş.A'nın yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldığı öğrenildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler