Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Çivril Elma Tarım ve Kültür Festivali'nin darbe girişimi ve girişimde verilen 240 şehit nedeniyle bu yıl yapılmaması kararlaştırıldı.

        Çivril Elma Tarım ve Kültür Festivali Komisyonu, Çivril'de 20 yıldır geleneksel olarak yapılmakta olan Elma Tarım ve Kültür Festivali'nin bu yıl yapılıp yapılmamasını kararlaştırmak için Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven başkanlığında toplandı.

        Komisyon Başkanı Güven, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Çivril'de 2014 yılında 20.'si düzenlenen festivalin, yaşanan darbe girişimi ve ülkenin içinde bulunduğu durum gerekçesi ile komisyon olarak yapılmaması kararını oy birliği ile aldıklarını belirtti.

        Festival komisyonunda AK Parti, CHP, MHP ve Çivril’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin olduğuna dikkat çeken Güven, şöyle konuştu:

        "Aldığımız karar, Çivril'in ortak kararıdır. Geçen yıl festivalimiz yaşadığımız terör olayları ve şehitler dolayısıyla iptal edilmişti. Bu yıl da ülkemizin içinde bulunduğu durum ve darbe girişiminde kaybettiğimiz 240 şehidimiz nedeniyle festivali yapıp yapmama konusunda endişelerimiz vardı. Çivril'de faaliyet gösteren STK ile siyasi parti temsilcileri, festivalin bu şartlar altına yapılmasının kamu vicdanını rahatsız edeceğini belirterek yapılmaması gerektiğini belirtti. Komisyondaki tüm üyelerin ortak kararıyla bu yıl elma festivalini yapmama kararı aldık."

        - "Zafer Haftamız coşkuyla kutlanacak"

        Komisyonda 30 Ağustos Zafer Haftası ve Çivril'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü de görüştüklerini ifade eden Güven, "Komisyonumuz, 30 Ağustos Zafer Haftası ve Çivril'in düşman işgalinden kurtuluşunu değişik etkinliklerle kutlama kararı aldı. Bu yıl Çivril Esnaf Odası ve STK'larının destek ve katkılarıyla ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunu ve Zafer Haftasını panayır havasında değil Zafer Haftasına yakışır şekilde dolu dolu kutlayacağız." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler