Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde okul öncesi ve ilköğretim çağındaki 120 Suriyeli çocuğa, Türkçe öğretiliyor.

        Çayırova Belediyesinin Suriye'deki iç savaştan kaçarak ilçeye gelen sığınmacılara yönelik "Hayat Devam Ediyor Projesi" kapsamında, Suriyeli çocuklar için Türkçe kursu açıldı.

        Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Semt Konağı'nda gerçekleştirilen kursta, öğrencilere dil eğitiminin yanı sıra müfredata uygun yardımcı dersler de veriliyor.

        Haftanın 5 günü açık olan kursa çocuklarıyla gelen kadınlar da hem okuma yazma öğreniyor hem de danışmanlık hizmeti alıyor.

        Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, yaptığı açıklamada, Suriye'de 2011 yılında çıkan ve halen devam eden iç savaş nedeniyle 5 milyon kişinin yurdunu terk etmek zorunda kaldığını ve Türkiye'nin sığınmacılara ev sahipliği yaptığını hatırlattı.

        Belediye olarak ilçelerindeki Suriyeli sığınmacıların sosyal ve kültürel sorunlarını çözüme kavuşturmak için Hayat Devam Ediyor Projesini başlattıklarını dile getiren Demirci, çocuk ve kadınların eğitimine yönelik kurslar açtıklarını söyledi.

        - "Gönül kapımızı sonuna kadar açtık"

        Demirci, proje kapsamında sunulan hizmetlerle Suriyeli sığınmacıların yaşadıkları zorlukları aşmaya başladığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

        "Çayırova'da yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak, ülkelerinde yaşadıkları zor günleri unutturmak adına coğrafyamızı, gönül kapımızı sonuna kadar açtık. Yaşanan iç savaş sonrasında ülkemize gelen sığınmacı kardeşlerimizin uyum sağlamaları adına ilçemizde bir dizi çalışmaları başlattık. Sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak çalışmalara imza attık. Bugün geldiğimiz noktada Suriyeli çocuklarımız Türkçe öğreniyor. Anneleri tüm sıkıntılarını giderebilecek danışmanlık hizmetlerimizden yararlanıyor. Gezilere katılıp kültürümüzü öğreniyor. Ayrıca bilgi evlerimizde çocuklarımızı eksik kalan eğitimlerini tamamlıyor."

        İlerleyen süreçte bu kursları ilçe geneline yaymayı hedeflediklerini vurgulayan Demirci, özellikle kadınların meslek edinmeleri, sosyalleşmeleri, ekonomik olarak ayakta kalabilmeleri için hizmet vereceklerini sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler