Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği (SÜTÜB) Başkanı Mustafa Suiçmez, büyükbaş hayvanlar içerisinde doğurganlık özelliği olan dişi hayvanları ve süt verimi olan hayvanların kurbanlık olarak tercih edilmemesinden yana olduklarını belirtti.

        Kurban Bayramı'na az bir süre kala, kurbanlıklar pazarlara çıkmaya, kurban kesecek vatandaşlar bütçelerine göre kurbanlıklarını ayarlamaya başladı.

        Suiçmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, verimliliği devam eden hayvanların kurbanlık olarak kesilmemesi gerektiğini söyledi. Suiçmez, Türkiye’nin, özellikle büyükbaşta canlı hayvan materyaline ihtiyacı olan bir ülke olduğunun altını çizdi.

        Vatandaşların kurbanlık alırken bazı hususlara dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Suiçmez, şu tavsiyelerde bulundu:

        "Kurbanda, dişi hayvanlarımızı kesmemeye özen gösterelim. Kurban Bayramı'nda özellikle, doğurganlığı devam eden, bu yönde bir sorunu olmayan dişi hayvanların kesilmemesi yönünde telkinde bulunuyoruz. Döl tutmayla ilgili problemi olmayan düveler var, inekler var bunlar kesilmese iyi olur. Ama doğurganlığı bitmiş, verimliliği düşmüş hayvanlar zaten sürüden çıkar ve kesime gider. Hatta Edirne’de toplanan ve kurbanlık hayvan fiyatlarını belirleyen komisyonumuz dişi düve için fiyat dahi belirlemedi.

        Çünkü prensip olarak ta dişi düvelerin kesilmesine karşıyız. Bunlara dikkat etmemiz lazım. Özellikle büyükbaşta canlı hayvan materyaline ihtiyacımız var. Üreticilerimiz de genel olarak bunlara dikkat ediyor. Vatandaşlarımız da bu konuda bilinçli. Dişi hayvanlarımızı kesmemeye özen gösterelim.”

        Öte yandan Edirne'de kurbanlık canlı baskül tarifesini koç 16 lira, keçi 12 lira, dana 17, 50 lira, inek 13 lira olarak belirledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler