Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARABÜK (AA) - Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, ilçede yaptırılan yeni pazar yerinin, kent mimarisiyle uyumlu aynı zamanda sosyal kültürel etkinliklerin de yapılabileceği bir yapıda olacağını söyledi.

        Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, pazar yeri projesi için Türkiye'nin pek çok yerinde incelemelerde bulunduklarını belirtti.

        İncelemelerinden elde edilen sonuçlar ve ilçenin ihtiyaçlarını dikkate alarak projenin hazırlandığını ve öğretmenevi yakınındaki 3 bin 200 metrekare alanda inşa edilmeye başlandığını ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:

        "Safranbolu'nun geleneksel mimarisine uygun bir pazar yeri inşaa edeceğiz. Burayı sadece bir pazar yeri olarak değil, festivallerde ve ramazan aylarında program düzenlenebilecek bir yer olarak inşa edeceğiz. 1 milyon 750 bin lira civarında maliyetle burası yapılacak, 3 aylık süre içinde burayı tamamlamayı hedefliyoruz."

        Aksoy, pazar yerinin yapılacağı alandaki ağaçların hiçbirine zarar gelmeyeceğini ayrıca öğretmeneviyle pazar yeri arasına "köylü pazarı" yapacaklarını belirterek, "Safranbolu pazar yerine bambaşka bir görünüm kazandıracağız. Bu süre içinde hem pazarcı esnafımızı hem de vatandaşımızı düşünerek buraya yakın Merkez Camisi'nin önüyle Ufuk Sokak'ta düzenlemeler yaptık. Geçici olarak bu alanlara pazar yeri kurduk." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler