Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAYBURT (AA) - Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Baksı Müzesi'ni ziyaret etti.

        Ustaoğlu, Baksı Müzesi'ni ziyaret ederek, müzenin kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'dan bilgi aldı.

        Baksı Müzesi'nin kent turizmi için ayrı ve özel bir yeri olduğunu belirten Ustaoğlu, "Bayburt tarihi geçmişiyle önemli bir Anadolu şehri ve geçmişte birçok medeniyete de ev sahipliği yapmış. İlimizin değişik noktalarında bu izler hala o bulunmakta. Bunların başında da Bayburt Kalesi, Ulu Cami, Aydıntepe Yeraltı Şehri ve Çımağıl Mağarası geliyor." dedi.

        Ustaoğlu, Bayburt'un tarihten gelen bu değerlerinin yanı sıra Baksı Müzesi'nin de kentin tanıtımı ve turizmi için önemli bir marka değer olduğunu ifade ederek, "Baksı Müzesi ilimizin en önemli turizm, dolayısıyla tanıtım alanlarımızın başında geliyor. Çünkü Baksı 2014 Yılı Avrupa Konseyi Müze Ödülü'ne layık görüldü. Bu turizm ve tanıtım adına Bayburt için bir şans. Bizler de Bayburt adına bunu iyi bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz." diye konuştu.

        Vali Ustaoğlu'na ziyaretinde, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal eşlik etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bayburt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bayburt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler