Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BARTIN (AA) - CHP Bartın İl Teşkilatı, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

        Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Arslan, Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin büyük bir cesaretle 15 Temmuz’da darbeye karşı durduğunu söyledi.

        Birinci dünya savaşı sonrası Osman Devleti’nin zor durumda olduğunu ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

        "Gazi Mustafa Kemal Paşa komutasında Çanakkale Zaferi ile emperyalizme ders veren Türk ulusu bu karanlık kaderi, esareti ve işgali kabul etmedi. Halkımız kendi öz gücüyle ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında emperyalizme karşı mazlum milletlerin zaferini kazanmıştır. Bu savaş sonundaTürkiye Cumhuriyeti doğmuş, halkımız onurlu, özgür ve bağımsız yaşamayı hak etmiştir."

        Törene, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, CHP İl Başkanı Mehmet Arslan, CHP Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Özcan, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ile partililer katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler