Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Hizmet İş Sendikası Bölge Sorumlusu Zeki Özen, Mardin Büyükşehir Belediyesinde Hizmet İş Sendikası üyelerinin haksız uygulamalarla sendikadan istifaya zorlandığını ileri sürdü.

        Özen yaptığı yazılı açıklamada, Hizmet-İş Sendikası olarak 2011 yılından bu yana Mardin Büyükşehir Belediyesinde işçilerin haklarını savunduklarını, işçilerle omuz omuza her sorunla mücadele ettiklerini savundu.

        "Mardin Büyükşehir Belediyesinde yasanın aradığı çoğunluğa sahip olduğumuzdan haberdar olan Genel İş Sendikası yetkilileri tarafından sendikamıza üye işçiler, usul ve esaslara aykırı iş yeri değişiklikleriyle sendikamızdan istifaya zorlanmaktadır. Genel İş Sendikası yetkilileri tarafından yapılan yasa dışı uygulamaların tahammül edilir yanı kalmamıştır." ifadelerine yer veren Özen, açıklamasında, işçilerin istedikleri sendikaya üye olma haklarının engellenmesi için sendika yetkililerince her türlü yola başvurulduğunu iddia etti.

        Özen, açıklamasında şunları kaydetti:

        "Genel İş Sendikası yetkilileri tarafından yapılan toplantılarda, sanki işveren tarafından yetkilendirilmişler gibi Hizmet İş Sendikası ile çalışılmayacağı, Hizmet İş Sendikasından istifa etmeyen işçilerin iş yeri değişiklikleri ile sürgün edileceği ifade edilmiştir. Nitekim, Hizmet İş Sendikasından istifa etmeyen işçi kardeşlerimiz, Savur, Dargeçit ve Midyat ilçelerine usul ve esaslara aykırı, bir nevi sürgün şeklinde geçici görevlendirilmişlerdir. Sendikamız üyesi işçilerimize karşı hukuk dışı girişimlere, baskı ve sürgünlere son verilmesi gerektiğini, yasa dışı uygulamalara karşı tarafımızdan hukuki tüm yollara başvurulduğunu, bu sürecin takipçisi olacağımızı tüm işçilerimizin bilmesini istiyoruz."

        Özen, üyelerinin her türlü mağduriyetlerinin giderilmesi için sendika olarak yanlarında olduklarını aktardı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler