Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜTAHYA (AA) - Kütahya'da, "1.Tavşanlı Belediyesi Yağlı Güreş Festivali" düzenlendi.

        Şaban Dede Mesire alanında düzenlenen yağlı güreş festivali, Hayırlı Hizmetler Vakfı Mehter Takımının gösterisiyle başladı. Güreş müsabakalarına 29 başpehlivan katıldı.

        Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, burada yaptığı konuşmada, ilki gerçekleşen yağlı güreşlerin bundan sonraki yıllarda da geleneksel hale getirileceğini söyledi.

        Yağlı güreşlerin ilçenin tanıtımına katkı sağlayacağını belirten Güler, "Müsabakalara 29 başpehlivan katılıyor. Burada Kırkpınar'ın namlı, altın kemerli güreşçileri var. Bu vesileyle meydanda ter döken ve çağrımıza cevap veren tüm güreşçi kardeşlerimize Osmanlı'nın mirası deli Yusuf'un torunları olarak bu geleneği devam ettirdikleri için sonsuz teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

        Müsabakalar sonucu rakiplerini yenen Fatih Atlı, başpehlivan oldu.

        Dereceye giren güreşçilerin ödülleri, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir tarafından takdim edildi.

        Etkinliğe, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, Tepecik Belediye Başkanı Adnan Korkmaz, Kuruçay Belediye Başkanı Erhan Demiray, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler