Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GİRESUN (AA) - Van'ın Çaldıran ilçesinin Tendürek Dağı bölgesinde yürütülen operasyonda teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Murat Kasım, memleketi Giresun'da son yolculuğuna uğurlandı.

        Şehidin naaşı, yakınları tarafından Ordu-Giresun Havalimanı'ndan alınarak konvoy eşliğinde Giresun'un Çanakçı ilçesine getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında vatandaşlar ilçe merkezinde ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyerek terör aleyhine slogan attı.

        İlçe Jandarma Komutanlığı önünde düzenlenen törende şehidin eşi Cennet, annesi Havva ile Manisa'da askerlik görevini yapan kardeşi Timur Kasım ile Güneydoğu'da uzman çavuş olan kardeşi Hasan Ali Kasım'ı yakınları ve askeri personel teselli etti. Şehidin 2 yaşındaki kız Berranur ve 1 yaşındaki kızı Rümeysa ile yakınlarının yanı sıra askeri personel ilgilendi.

        Şehidin naaşı, kılınan cenaze namazından sonra ilçeye bağlı Deregözü köyündeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

        Törene, AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, İl Jandarma Komutanı Albay Ali İhsan Ersoy, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk ile vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler