Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP (AA) - Boyabat ilçesinde hayırseverlerin katkılarıyla yapılacak huzur evinin temeli atıldı.

        Sinop Valisi Kemal Cirit, Gökdere Mahallesi'ndeki törende yaptığı konuşmada, ülkenin insanlarını bulundukları, doğdukları toprakların geleceğine yön veren insanlar olarak gördüklerini söyledi.

        Boyabat'ta Ömer Sütçüoğlu ve ekibinin oluşturduğu çalışmayla yapılacak tesisin birkaç yıla kadar hizmet verir hale geleceğini anlatan Cirit, "Elliye yakın yaşlımıza ev sahipliği yapacak tesisin açılışını sizlerle birlikte yapacağız. Boyabat'tan maddi ve manevi katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bu tarz hayır işleri kolay başarılacak işler değil ama anlıyorum ki Türk ekonomisine ve siyasetine katkı sunan Boyabat, bu yatırımın da altından kalkmasını başaracaktır. Bizlere de bir görev düşecek olursa her daim yanlarında olacağız." ifadelerini kullandı.

        AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş de devlet ve millet kaynaşmasının güzel bir örneğini yaşadıklarını belirterek, hayırsever iş adamlarına teşekkür etti.

        Birçok alanda yatırımların devam ettiğini, gelecek yıl ilçede kurdele kesme yılı olacağını dile getiren Maviş, şöyle konuştu:

        "Hastane inşaatımız, iki okul inşaatımız hızla devam ediyor. Ayrıca 300 öğrenci kapasiteli yurdumuzun temeli atıldı. Kolaz Çayı ıslah projemiz ile Kalebağı ile Köprübaşı arası muhteşem bir gezinti yeri haline gelecektir. İhalesini yaptığımız bin kişilik kapalı spor salonumuzun da temelini atacağız. Yine önümüzdeki günlerde Dodurga Barajı'mızdan Boyabat ve Durağan'ın içme suyunu da vermiş olacağız. En büyük projelerimizden biri de İmam Hatip Külliyesi. 24 dersliği, 200 öğrenci kapasitesi, spor salonuyla 17,5 trilyonluk bir külliye inşallah Boyabatımıza kazandırılmış olacak. 15 Temmuz gecesi Başkomutanının talimatıyla tankın önüne genel müdür, bakan, milletvekili olmak için değil, ülkesinin birliği ve bütünlüğü için yatan bu millet, her türlü hizmeti hak ediyor."

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ise sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak ilgiye muhtaç her vatandaşı kucaklamaya, ellerinden gelen hizmetleri ülkenin her köşesine taşımaya çalıştıklarını söyledi.

        Huzurevinin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Ersoy, "Yakından uzaktan gelen misafirlerimize saygılarımı sunuyorum, hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

        Boyabat Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ömer Sütçüoğlu da hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapım süreci başlayan Boyabat Huzurevi'nin 5 bin 250 metrekare alanda 6 katlı 90 yatak kapasiteli yapılacağını ve 6 milyon liraya mal olmasının beklendiğini kaydetti.

        İlçe müftüsü İsa Sağlam tarafından dua edilmesi ve kurban kesilmesinin ardından huzurevinin temeli atıldı.

        Törene CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Sertel, Boyabat Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Durağan Kaymakamı Turan Soğukoluk, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılıçaslan, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler