Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - SABRİ YILDIRIM - Muş'un Hasköy ilçesinde, 5 çocuk sahibi Nurcan ve Hadi Görkan çifti, killi topraktan yaptıkları tandırları satarak geçimlerini sağlıyor.

        İlçeye bağlı Hürriyet Mahallesi'nde yaşayan Nurcan Görkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 yıldır eşiyle killi topraktan yaptıkları tandırları satarak evlerinin ve çocuklarının okul ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

        Tandır yapmayı aile büyüklerinden öğrendiğini ve bunu eşine de öğrettiğini anlatan Görkan, "Zaten yörede tandır yapma geleneği sürdürülüyor. Eşim işsiz olduğu için benimle tandır yaparak ailemizi geçindiriyor. Tandırdan başka bir gelirimiz yok." dedi.

        Tandır yapımında kullanılan killi toprağı Elmabudak ve Yerkaya köylerinin kırsal bölgelerinden temin ettiklerini belirten Görkan, toprağı önce elekten geçirdiklerini, sonra yoğurarak tandır haline getirdiklerini söyledi.

        - Günde 2 tandır üretiyorlar

        Hadi Görkan da Muş’ta tandırda ekmek pişirmek isteyenlerin kendilerine sipariş verdiklerini anlattı.

        Sipariş olduğunda eşiyle sabahın erken saatlerinden başlayarak akşam geç saatlere kadar günde ortalama 2 tandır ürettiklerini belirten Görkan, "Tandır fiyatları 250 ile 300 lira arasında değişiyor. Büyük, küçük ve orta ölçekte yapabiliyoruz. Ben tandır yapma mesleğini eşimden öğrendim. Birlikte 15 yıldır özellikle yaz aylarında tandır yapıyoruz. Ürettiğimiz tandırları sipariş aldığımız çevre köy, ilçe ve illere satıyoruz." diye konuştu.

        Görkan, 5 çocukları olduğunu, ilkokul ikinci sınıfa giden Rojin, dördüncü sınıfa giden Muhammet ve beşinci sınıfa giden İbrahim'in okul masraflarını tandır satarak karşıladıklarını dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler