Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek, vatandaşların kurban derilerini Hafızlık Bölge Yatılı Kuran Kursu'nun yapımı için bağışlamasını istedi.

        Gerek, yaptığı yazılı açıklamada, Osmangazi Mahallesi'nde yapılacak Kuran kursunun temelinin Kurban Bayramı'ndan sonra atılacağını belirtti.

        Ruhsatı alınan Hafızlık Bölge Yatılı Kuran Kursu'nun temelinin atılmasında ve inşaatının yapılmasında hayır sahiplerinin yardımına ihtiyaç duyulduğunu aktaran Gerek, şunları kaydetti:

        "Kuran kursu, hayır sahiplerinin yardımlarıyla yapılacak. Kurs binası tamamlandığında ortaokul öğrencilerinin hem hafızlık yapması, hem de imam hatip ortaokulunda okuması hedefleniyor. Böylelikle ilimizdeki önemli bir eksiklik giderilmiş ve Kırıkkaleliler olarak hayırlı bir hizmete birlikte öncülük yapmış olunacak. Böyle bir hayırlı hizmete öncülük yapmada Kurban Bayramı önemli bir fırsat. Kurban derilerimizi deri toplama merkezlerine makbuz karşılığı teslim ederek hafızlık Kuran kursunun temelinde harç yapalım. Kırıkkalelili kardeşlerimin bu konuda duyarlı olacağına inanıyorum. Nur ve Yuva Merkez Camileri, canlı hayvan pazarında kurban toplama merkezleri olacak ve Yuva Mezarlık Yolu ile Arpalık Çukuru mevkisinde de gezici araçlar kurban derisi toplayacaklar."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler