Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BOLU (AA) - AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, prim borcu nedeniyle emekli olamayanlara ilişkin, devletin hemen emekli olabileceklere Ziraat Bankası aracılığıyla düşük faizli kredi vereceği açıklamasında bulundu.

        AK Parti Bolu İl Başkanı Doğanay, yaptığı yazılı açıklamada, vergi ve sosyal güvenlik prim borçlarından trafik cezalarına kadar pek çok borcun yapılandırmasına ilişkin kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte sigortalıların özellikle çok ciddi kazanımlara kavuştuğunu ifade etti.

        Bunun en somut örneğinin ise prim borcu olmasından dolayı emekli olamayan Bağ-Kurlular'da yaşandığına vurgu yapan Doğanay, hükumet tarafından çıkarılan yapılandırma kanunuyla Bağ-Kurlula'rın da emekli olma fırsatı yakaladığını kaydetti.

        Milyonlarca Bağ-Kurlunun yapılandırma imkanı ile borçlarını daha az ödemeyle kapatabileceğini aktaran Doğanay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

        "Prim borcu nedeniyle emekli olamayanlar muradına erecek. Devlet, hemen emekli olabileceklere Ziraat Bankası aracılığıyla düşük faizli kredi verecek. Başvurular, Ekim sonuna kadar ilgili Sosyal Güvenlik Merkezi ya da Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine yapılacak. Yapılandırmaya başvuranların borçları yeniden hesaplanacak. Ana paranın tahsilinden vazgeçilmeyecek. Ama gecikme zammı ve faizi silinirken; bunların yerine Yurt İçi Enflasyon Oranları esas alınarak belirlenecek tutar ödenecek. Böylece borç azalacak. Peşin ödemede borcun yüzde 75'i silinecek. Borcu olanlara kredi kolaylığı da sağlanacak."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler