Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - İstanbul Esenyurt Belediyesi tarafından Gevaş ilçesine yaptırılan yeni belediye binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

        Açılışta konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan, 4 ay önce temeli atılan hizmet binasının Gevaş halkına hayırlı olmasını diledi.

        Belediyeciliğin zor bir iş olduğunu belirten Taşyapan, şunları söyledi:

        "Özellikle Gevaş gibi küçük belediyelerimizin işleri daha zordur. Ancak Gevaş belediyemiz büyükşehir belediyeleriyle kurduğu iletişimler doğrultusunda çok iyi hizmetleri Gevaş'a getirdi. Ayrıca Gevaş ilçemiz için bayramdan sonra güzel bir hükümet konağı için temel atacağız. Gevaş'ımız güzel bir ilçemizdir, bu yüzden bu hizmetleri hak ediyor."

        Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun Gevaş'a büyük bir kardeşlik yaptığını belirten AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, yaklaşık 4 ay önce temeli atılan belediye hizmet binasının açılışını yaptıklarını ifade etti.

        Atalay, şunları söyledi:

        "Bu büyük bir kardeşlik ve yardımlaşmanın sonucudur. Bizim değerli kardeşimiz Necmi Kadıoğlu büyük bir jest yaptı ve büyük bir kardeşlik yaptı. İlçemize güzel bir belediye binası kazandırdı. Diğer belediyelerimizle de irtibatlarımız sürecek. Biliyorsunuz Esenyurt'ta da oturan çok fazla Gevaşlı var. Onlarda bugün buradalar. Onların da bu konuda büyük bir etkisi var. Gevaş ilçesine yeni bir kaymakamlık binası yapacağız. Bayramdan sonra kaymakamlığımızın temelini atacağız. Yeni bir hizmet binası da orada yapılacak. Bu sene ki programa bir çalışma daha ekledik. Gevaş'a bir imam hatip lisesi yapılacak. 2017 programımızın içinde yer alıyor."

        AK Parti'nin olduğu hiçbir yerde mazlumiyetin olmadığını bildiren AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, "Sinan Başkanımızın dediği gibi mazlumun duası çok önemlidir. Ben 7 Haziran seçimlerinde Sinan Başkanımızın mazlum halini burada çok iyi bir şekilde gördüm. Çok şükür onun mazlumiyeti paradan değildir. Ak Parti'nin olduğu hiçbir yerde mazlumiyet olmaz. Bugünde Ak Partili bir belediyemiz olan Esenyurt Belediyemizin Gevaş'a kazandırdığı belediye hizmet binasının açılışına katılıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz."

        Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, bir zamanlar filmlere konu olan Gevaş ilçesinin güzel bir belediye binasına sahip olduğunu söyledi.

        Kadıoğlu, "Bir zamanlar Vizontele bir film çekildi burada. İstanbul'dan birileri kalkmış ve buraya gelmiş film çekmişler. İstanbul'da ya da başka yerde ilçe yok muydu siz buraya gelip makara şeklinde bir Vizontele filmi çektiniz. Adını da öyle bir şey koymuşlar kimse de anlamıyor. Hamt olsun ki Vizontele bitti. Artık Gevaş tele var. Biz sizin kalplerinizi yapmak için buradayız. İstanbul'dan buraya size hizmet etmek için geldik. İnsanlığa, devletimize, milletimize ve kardeşliğimize hizmet etmek için çalışıyoruz. Bunu 15 Temmuz'da çok iyi bir şekilde gördük. Milli bir duruş gösterip, ayağa kalktınız, yabancıları ülkemize almadınız ben bu yüzden sizlere teşekkür ediyorum." dedi.

        Açılış törenine Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, kamu kurum ve kuruluş amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler