Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Türkiye ekonomisinde ikinci çeyrekte kaydedilen yüzde 3,1'lik büyümeye en önemli katkının 5 puan ile iç talepten geldiğini söyledi.

        Kocasert, ikinci çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın içinde bulunduğu ekonomik çalkantılara ve dünya ticaretinde yaşanan gerilemeye rağmen, Türkiye ekonomisinin büyümeye kesintisiz olarak devam ettiğini belirtti.

        Süleyman Kocasert, "Bu rakamla birçok Avrupa Birliği ve G-20 ülkesinden daha yüksek bir büyüme rakamına ulaşmış durumdayız. Gelişmekte olan ülkelerin büyüme rakamlarına baktığımızda, sadece Çin ve Hindistan'ın gerisinde olduğunu görüyoruz." dedi.

        Yeni teşvik paketinin büyümeyi destekleyeceğini vurgulayan Kocasert, şunları kaydetti:

        "İkinci çeyrekteki yüzde 3,1'lik büyümeye en önemli katkının 5 puan ile iç talepten geldiğini görüyoruz. Yüksek büyüme rakamları için ihracat, yatırım ve tasarrufların artırılmasının gerekliliği aşikar. Hükümetimizin sunduğu yatırım ve ihracata yönelik reformlar, önümüzdeki dönem büyümelerine de pozitif katkı sağlayacaktır. Ayrıca Ar-Ge, tasarım, markalaşma ve inovasyonu teşvik edecek yeni ve mevcut destekler sayesinde daha güçlü büyüme rakamlarına ulaşacağımıza inanıyorum."

        - Denizli Sanayi Odası Başkanı Keçeci

        Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci de temmuz ayı sanayi üretim endeksi verilerine göre mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin bir önceki aya göre yüzde 1 azalması beklenirken, yüzde 7 azaldığını söyledi.

        Uzun süren bayram tatili ve 15 Temmuz'daki darbe girişiminin bu düşüşte büyük etkisinin olduğunu ifade eden Keçeci, "Eylül ayında da bir bayram bizi bekliyor, bu sebeple üçüncü çeyrek üretim ve büyümesinde ciddi bir yavaşlama riski görüyorum. Yıl genelinde yüzde 3'lük büyüme beklentimizi sorgulamalıyız. Üçüncü çeyrek rakamlarını ağustos ayı biraz düzeltebilir diye umuyorum çünkü ağustos rakamlarına baktığımızda olumlu yönde ilerleyiş var, örneğin ihracatımız arttı. Bu sebepten bir toparlanma görülecektir, fakat bu toparlanma eylül ayındaki bayramın etkisiyle kısa sürecektir." dedi.

        Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için açıklanan yatırım ve teşvik hamlesine de değinen Keçeci, "Üretime, yatırıma ve istihdama dönük yapılabilecek tasarruflarla Doğu ve Güneydoğu sorunumuzu çözebiliriz, ama sanayi, güven isteyen, güvenle çalışan bir sektör. Temennim bu terör olaylarının bir an önce bitmesiyle biz sanayicilerin bu yatırım teşviklerinden yararlanmasıdır. Bu ülke tümüyle bizim. Sermayenin Doğu ve Güneydoğu'ya gitmesi, o bölge için yegane çözüm sebebi olacaktır." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler