Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZİNCAN (AA) - Erzincan'ın Refahiye ilçesine bağlı Aşağı Sütlü köyünde meydana gelen heyelanda evleri hasar gören vatandaşların kullanımı için konteynerler kuruluyor.

        Erzincan Valiliğinin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Aşağı Sütlü köyündeki heyelan sonrası 24 evin zarar görmesi üzerine, vatandaşların barınması için köye konteynerler gönderildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından gönderilen konteynerler, Aşağı Sütlü köyüne ulaştırıldı.

        Konteynerleri incelemek ve son durum hakkında bilgi almak üzere Aşağı Sütlü köyüne giden Erzincan Valisi Ali Arslantaş, köylülerin istek ve sorunlarını dinledi.

        Heyelandan etkilenen tüm vatandaşların hiçbir şekilde mağdur edilmeyeceğini söyleyen Vali Arslantaş, konteynerlerin kurulup mağdur vatandaşların barınma ihtiyaçları giderilinceye kadar yemek ve güvenlik ihtiyaçlarının da sağlanacağını kaydetti.

        Devletin vatandaşın yanında olduğunu vurgulayan Arslantaş, İl Özel İdaresi, Refahiye Kaymakamlığı ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkililerine, en kısa zamanda konteynerlerin kurularak, kışı köyde geçirecek vatandaşlara teslim edilmesi talimatı verdi.

        Erzincan'ın Refahiye ilçesine bağlı Aşağı Sütlü köyünde 12 Eylül'de meydana gelen heyelanda 24 ev kullanılamaz hale gelmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler