Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Uluslararası Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu" başladı.

        Sahil Marina alanında gerçekleştirilen sempozyumun açılışı, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın taş kalıplara ilk çekici vurmasıyla gerçekleştirildi.

        Türkiye'nin yanı sıra Romanya, Ukrayna, Yunanistan, Kosta Rika, Portekiz, Çin ve Bulgaristan'dan gelen sanatçıların katılımıyla düzenlenen sempozyum, 14 Ekim'de sona erecek.

        Sempozyumun küratörü heykeltıraş Nermin Sözel, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, Tekirdağ'ın eski adının "Bisanthe" olduğunu belirterek, sanatçıların kentin tarihi ve coğrafi özelliklerini yansıtan çalışmalar yapacağını anlattı.

        Sempozyumun ana temasının "Barış" olduğunu aktaran Sözel, şunları kaydetti:

        " Bu sene ikincisini düzenlediğimiz Bisanthe Taş Heykel Sempozyumunda 9 heykel çıkarılacak. Sanatçılarımız taş kalıplara şekil vermek için ter dökecek. Bu sempozyumun geleneksel hale gelmesi bizim en büyük isteğimiz. Bu sempozyumda çıkan eserler süreç içerisinde bir açık hava heykel müzesine dönüşecek."

        Sözel, sempozyumun, ana teması doğrultusunda dünyaya barış getirmesini temenni ederek, "Bu sanatçılar da zaten bu amaç doğrultusundan ülkelerinden çıkıp geldi." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler