Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MARDİN (AA) - Mardin'de Bodrum'dan Kos'a botla gitmeye çalışan ve boğularak ölen 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin karikatürünün de bulunduğu "Ortadoğu'da Kardeşlik' konulu karikatür sergisi açıldı.

        Mardin Müzesi Müdürü Nihat Erdoğan, Günebakan Kültür Derneği işbirliğiyle Mardin Müzesi Sanat Galerisi'nde açılan serginin 13 Ekim'e kadar açık kalacağını söyledi.

        Mardin'in ilk defa karikatür sergisine ev sahipliği yaptığını kaydeden Erdoğan, sergide 58 ülkeden 160 çizerin 160 karikatürünün sergilendiğini, barış güvercinlerinin uçtuğu bir coğrafyayı hedefleyerek karikatürlerin çizildiğini belirtti.

        Erdoğan, bu coğrafyada barışın gelmesi, Suriye'deki savaşın son bulması ve mülteci sorununun biran önce bitmesi için farkındalık oluşturma adına serginin açıldığını aktardı.

        Mardin'in ve bölgenin sanatla anılmasını istediklerini ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

        "Mardin'de sanatın konuşulmasını, etkinliklerin düzenlenmesini ve hayatın bunun üzerine gitmesini istiyoruz. Bu anlamda etkinlikler düzenliyoruz. Sergiler, söyleşiler, konserler Mardin'e yakışıyor. Bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz."

        Serginin Genel Koordinatörü Aslı Delikara da Ortadoğu'ya kardeşliğin gelmesi adına sergi açtıklarını söyledi.

        Bodrum'dan Kos'a botla gitmeye çalışan ve boğularak ölen 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin de karikatürlerinin sergilendiği sergi hakkında bilgi veren Delikara, şunları dile getirdi:

        "Dünyadaki usta karikatüristlerin eserleri burada sergileniyor. İçerisinde Suriye, Filistin, Mısır'dan katılım olduğu gibi Tanzanya'dan, Küba'ya karikatüristlerin eserleri mevcut."

        Sergide, Aylan Bebek, 15 Temmuz darbe girişimi, Suriye'deki dram ve dünyadaki mülteci sorununa yönelik birçok eser yer alıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler