Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Samsun'da gerçekleştirilen Master Of Cake Pasta Yarışması'nda 230 katılımcı, yaptıkları butik pastalar ile 8 kategoride birinci olmak için çaba harcadı.

        Kentteki bir otelde düzenlenen yarışmayı organize eden Zümra Uludoğan, AA muhabirine, yarışmanın Samsun Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

        Yarışmaya Türkiye'nin farklı illeri ile İran'dan katılım sağlandığını dile getiren Uludoğan, ''Yarışmaya 230 kişi butik pasta yaparak katıldı. Pastalarda görsellik, uygulama, tasarım ve pasta kullanımı gibi konular jüri tarafından dikkate alınıyor. Pastacıların farkı pek bilinmiyor. Bu tür etkinliklerle pastacıların farkını ortaya koymalarını, 'Biz de varız' demelerini istedik.'' dedi.

        Bu tür yarışmaların genellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerde yapıldığına dikkati çeken Uludoğan, büyük kentlerin dışında ilk kez Samsun'da organizasyonun gerçekleştirildiğini dile getirdi.

        Uludoğan, yarışmaya pastacılık sektörünün önde gelen isimleri ile Türkiye Aşçılar Federasyonu'nun dereceye girmiş milli takım şeflerinin jüri üyesi olarak yer aldığını ifade etti.

        Yarışmada, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde darbeci generali öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'i anlatan ile 1980'lerde çocuk olmak, Amazon kadınları, çizgi film kahramanları, çocuklara şiddet, çevre, doğa, milli mücadele, barış ve kardeşlik gibi temaları içeren butik pastalar jürinin beğenisine sunuldu.

        Yarışma sonucunda dekoratif kategoride Hatice Esen, düğün pastası ile kekte İlknur Yılmaz, kurabiyede Arzu Altan, çiçek ile çiçek aranjmanda Gülşah Abay, yöreselde Hikmet Köseoğlu, kutlama pastasında İrfan Akay birinci oldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler