Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Şahinbey Belediyesince yapımı tamamlanan cami açıldı.

        Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şahinbey Beşkuyu Mahallesi'ndeki caminin açılış töreni, Kuran-ı Kerim tilaveti sunulmasıyla başladı.

        Burada konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, camilerin birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu belirterek, "Böyle güzel eserler kazandırdığı için değerli başkanıma, hacı arkadaşıma kardeşime şükranlarımı sunuyorum. Camiler birliğimizin sembolü ve adresidir. Allah birliğimizi daim eylesin inşallah. Camilerimizin sayısını çoğaltacağız. Bu topraklarda ezanlarımız susmayacak, bayrağımız inmeyecek. Beşkuyu Camisi'nin vatandaşlarımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

        Mehmet Tahmazoğlu da Şahinbey'de cami ve Kuran kursu yapımına devam ettiklerini anlatarak, "Amacımız Gaziantepimize mahalleriyle, köyleriyle hak ettiği hizmeti sunmak. Camilerimiz bizim bir araya gelerek, cem ettiğimiz, kucaklaştığımız, ibadet ettiğimiz yerler. Bunların sayısı kadar, bakımı ve yapımı da çok önemli. Göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız cami sayısı 60'ı geçti. Hala da yapımı devam eden camilerimiz var. Göreve geldiğimizde 34 olan Kuran kursu sayımız da 180'ni buldu. Elimizden geldiği kadar bu sayıları arttırmak için çalışacağız. Beşkuyu Camimiz mahallemize hayırlı uğurlu olsun." açıklamasında bulundu.

        İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu da camilerin Müslümanlığın bir nişanesi olduğunu anlattı.

        Törene AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hakan Kurt ve vatandaşlar katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler