Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - Sivas Belediye Başkan Sami Aydın, İtfaiye Teşkilatı'nın 302. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, itfaiyeden sorumlu belediye başkan yardımcısı Mahir Kuzucu, İtfaiye Müdürü Osman Yılmaz ve itfaiye personelini makamında kabul etti.

        Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette konuşan Aydın, itfaiye biriminin belediyenin en önemli ve en başarılı birimlerinden birisi olduğunu belirtti.

        Yangının insanlara maddi ve manevi zarar veren bir olay olduğunu vurgulayan Aydın, "Burada önemli olan önleyici faaliyetlerin gerçekleştirilmesi, bu da eğitimle mümkün. Bu konuda Sivas İtfaiyesi kendisini çok geliştirdi, öncelikle kendi personelini bilgilendirdi. Şu an geldiğimiz noktada Sivas İtfaiyesi akademi konumuna kavuştu. Bu bizim için çok önemliydi." ifadelerini kullandı.

        Vatandaşların yangından korunması için sürekli eğitimler verildiğine dikkati çeken Aydın, "Ekip ve ekipman noktasında da çok önemli bir konumdayız. İtfaiye denildiğinde akla ilk gelen yangına müdahale eden ekip olsa da trafik kazalarında itfaiyenin çok büyük bir misyonu ve görevi var. İnşallah vatandaşlarımız itfaiyeye ihtiyaç duymaz ancak ihtiyaç halinde itfaiyemizin en iyi şekilde müdahale edeceğinden kuşkumuz ve endişemiz yok." açıklamasında bulundu.

        Sivas'ta, sağlık, itfaiye, emniyet ve jandarmaya gelen acil çağrıların 112 Acil Çağrı Merkezinde tek çatı altında toplandığını anımsatan Aydın, buraya yapılan asılsız ihbarlara dikkati çekerek, vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

        İtfaiye Müdürü Osman Yılmaz ise kentte en çok anız yangını meydana geldiğini belirterek, "Türkiye'de örnek bir protokolle Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliğinde merkezdeki okullarda ve merkez köylerde eğitim faaliyetlerine imza attık. Bununla beraber gittiğimiz köylerde köy muhtarlarına da bilgi verdik. Ortalama bin 38 olan yangınların sayısı bu yıl 631'e kadar düştü. Trafik kazalarının önlenmesine yönelikte bu eğitimleri verdik. Yaklaşık 54 olan ölümlü trafik kazası sayısı bu yıl 28’e düştü." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler