Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Tarihi Likya Yolu'nda düzenlenen Likya Yolu Ultra Maratonu'na katılan sporcular Antalya'nın Kaş ilçesine ulaştı.

        Tarihi Likya Yolu'nun yaklaşık 250 kilometrelik bölümünü kapsayan ve her gün bir etabı koşularak 6 etapta tamamlanacak maratonda, 8 farklı ülkeden, 232 sporcu mücadele ediyor.

        Muğla'nın Fethiye ilçesi Ovacık Mahallesi'ndeki Tarihi Likya Yolu'nun başlangıç noktasından start alan maratonuna katılan 180 koşucu, Kaş'a ulaşarak eski Devlet Hastanesi bahçesinde kamp yapmaya başladı. Yarın Demre ilçesine hareket edececek olan koşucuların sonraki kamp yeri Çıralı olacak.

        - "Yarışı bitirebilmek çok büyük bir ödül"

        Uzun etap projeler direktörü Özge Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Likya Yolu Ultra Maratonu'nun, Türkiye'de düzenlenen ilk ultra maraton ve yüksek mücadeleye dayalı uluslararası bir organizasyon olduğunu söyledi.

        Hiçbir ödülün bulunmadığı yarışta 8 farklı ülkeden 232 sporcunun mücadele ettiğini bildiren Doğan, "Ultra maraton koşucuları, yedi gün boyunca yemeklerini ve kişisel eşyalarını bir sırt çantasında taşıyarak koşuyor. Bu sürede sadece su veriyoruz. Su dışınca dışarıdan bir şey almaları yasak, alırlarsa diskalifiye sayılıyorlar. Zaten bunu başarabilmek ve bitirebilmek çok büyük bir ödül." diye konuştu.

        Doğan, 24 Eylül'de başlayan maratonun, 2 Ekim'de Phaselis'te sona ereceğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler