Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde denize açılan balıkçıların bol miktarda palamutla dönmesi tezgahları renklendirdi.

        Balıkçı Adem Dereli, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yılın bereketli geçeceğini vurgulayarak, "Vatandaş dolapları etle doldurdu, fiyatlar düştü. Balık oldukça bol. Özellikle palamut bolluğu yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda büyük palamut bulamazdık ve fiyatlar yüksekti. Şu an palamudun tanesi 1 kilogram geliyor. Bayramdan önce palamudun tane fiyatı 15 - 20 liraydı, şu an 5 - 10 lira. Müşteri gayet memnun. Av sezonunun açılmasıyla birlikte balığa çok rağbet var." ifadesini kullandı.

        Alper Dereli ise geçen yıl balık sıkıntısı yaşandığını belirterek, "Bu yıl fiyatlar uygun, balıkta da bolluk var. Palamut yıllardır az geliyordu, bulunmuyordu. Halde bulsak bile fiyatlar yüksekti. Tezgaha koyduğumuzda vatandaş ilgilenmiyordu. Bu sene palamut bol miktarda var, fiyatlar da uygun." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler