Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Katı Atık Belediyeler Birliği 2016 yılı 2. olağan toplantısı Muş'ta gerçekleştirildi.

        Muş Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında yapılan toplantıya, Varto, Hasköy ve Korkut ilçelerinin belde belediye başkanları ile birlik meclis üyeleri katıldı.

        Belediye meclis salonunda yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Asya, katı atık depolama tesisinin yer tahsisini aldıklarını ve 500 dönümlük bir yerin kendilerine ayrıldığını söyledi.

        Kümbet köyünde bin dönümlük yerin tahsis edilmesi için talepte bulunduklarını anımsatan Asya, şöyle konuştu:

        "AFAD ve Devlet Su İşleri Müdürlüğünü ilgilendiren kısımların düşümü ile kalan yerin tamamı tahsis edildi. Yer konusundaki sıkıntının çözülmesi ile burada tesisimizin kurulması için çalışmalarımıza başlayacağız. Daha önce Bitlis Katı Atık Belediyeler Birliği (Bİ-KA) ile bir çalışma yapılmıştı. Bİ-KA bildiğiniz üzere kurduğu tesis sayesinde enerji üretimine başladı. Yabancı bir firma ile bu projeyi başlattıklarını ve üretim için çevre il ve ilçelerin çöplerini alabileceklerini söylediler. Tabi kendi yerelimizdeki çöplerin söz konusu tesise ulaştırmak için gerekli araçları sipariş ettik. İlçe veya beldelerimizde belirleyeceğimiz ara istasyonlarla bu sorunu çözüme kavuşturabiliriz. Her fırsatta vahşi depolama sisteminin iyi bir uygulama olmadığını dile getirdik. Bunun önlenmesi için çalışmalarımızı sürdürdük. Devlet Malzeme Ofisinden aldığımız sıkıştırma ve çekici araçlarımızın gelmesi ile bahsettiğimiz uygulamayı hayata geçireceğiz."

        Yapılan konuşmaların ardından toplantı, 2017 yılı birlik bütçesinin onaylanması, araç alımı, üyelik aidat borçları hakkında bilgi verilmesi ve birliğe havale edilen evrakların görüşülmesiyle devam etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler