Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Muharrem ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.Çakacak, mesajında, Muharrem ayının İslam dininde en önemli aylardan biri olduğunu ve bu günlerde her türlü kutuplaşmanın bir tarafa bırakılması gerektiğini belirtti.Manevi büyüklerin 'eline, diline, beline sahip ol, kalbini, kapını, alnını açık tut' sözünü benimseyerek insanlara gönüllerin açılması gerektiğini ifade eden Çakacak, bugünlerde her zamankinden daha fazla dayanışmanın önemli olduğunu aktardı.

        Çakacak, mesajında şunları kaydetti:

        "Hicretten 61 yıl sonra, Muharrem ayının 10. gününde Kerbela'da tarihin gördüğü en acı katliamlardan biri yaşanmış, Hz. Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin ve çoğu Ehl-i Beyt'ten 72 mümin işkencelere maruz kalarak şehit edilmişti. Bu elim hadise aziz milletimiz başta olmak üzere ırkı, mezhebi, meşrebi ve ideolojisi ne olursa olsun bütün Müslümanların asırlardır dinmeyen ortak hüznü ve ortak acısı ola gelmiştir. Bugün Müslümanlara düşen vazife, mezhepsel ayrılıklar üzerinde durmaksızın milletimizin yüzyıllardır var olan birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini korumak ve savunmak olmalıdır. Bu gayeyle millet olarak geçmişte yaşanan bu üzücü olaylardan kendimize ders çıkarmalı ve bu güzel duygularımızı daha da pekiştirmek adına üzerimize düşen ne ise onu yapmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle şehadetlerinin 1377. sene-i devriyesinde Ehl-i Beyt'in tüm mensuplarını, hassaten Hz. Hüseyin efendimizi, kerbela şehitlerini ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, Muharrem ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, tüm İslam alemine ve ülkemize barış, huzur, mutluluk getirmesini Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler