Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TOKAT (AA) - Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, ilçede yaşayan 112 yaşındaki Gülperi Cabadağ'ı ziyaret etti.

        Bekler, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Mahallesi'nde çocuklarıyla yaşayan Cabadağ'ı AK Parti Turhal İlçe Başkanı Abdullah Ay ile ziyaret ederek, "asırlık çınar" ile sohbet etti.

        Cabadağ'ın 1904 doğumlu olduğunu, 112 yaşına ulaştığını bildiren Bekler, AK Parti Genel Merkezi'nin Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında Cabadağ'a ulaştıklarını anlatan Bekler, "Bu vesileyle evlerindeyiz. Oğulları, kızları, torunları ve kendisiyle muhabbet ediyoruz." dedi.

        Kars doğumlu Cabadağ'ın, "Kiziroğlu Mustafa Bey"in köyünden olduğunu dile getiren Bekler, "Turhal'a geleli 40 yıl olmuş ama şivesiyle Kars tarafının bütün özelliklerini yansıtabiliyor. 8 çocuğu var. Çocukları henüz ilkokul çağındayken eşini kaybetmiş, tekrar evlenmemiş. Kızları ağırlıklı olarak öğretmen olmuşlar ve bugün emeklilik yaşlarındalar. 13 de torunu bulunuyor." diye konuştu.

        Cabadağ da sebze yemeklerini pek sevmediğini dile getirerek, "Et yerim, yoğurt, peynir, yağ yerim. Hiç sebze yemem. Pilavı da çok yerim." ifadesini kullandı.

        Bekler, Cabadağ'ın Yaşlılar Günü'nü kutlayarak kendisine çiçek verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler