Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya'nın Geyve ilçesinde, ormanda yetişen kestaneleri çevre ilçe ve mahallelerden gelenlerin topladığı iddiasıyla Maksudiye köyü giriş çıkışlarını kontrol altına almaya çalışan köylüler, jandarma ekiplerince ikna edilerek bu eylemlerine son verdi.

        Alınan bilgiye göre, Maksudiye Mahallesi'nde geçimlerini kestaneden sağlayan vatandaşlar, dışarıdan gelen bazı kişilerin ormandaki ürünleri topladığı iddiasıyla Doğançay- Maksudiye yolunda araçları durdurup kontrol etmek istedi.

        İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, mahalle sakinlerine eylemlerinin yasal olmadığını bildirdi. Jandarma ile köylüler arasında zaman zaman tartışmalar yaşansa da uzun uğraşlar sonucu mahalleliler ikna edildi.

        Mahalle muhtarı Osman Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, hasat zamanı mahallelerine dışarıdan gelenlerin kestaneleri topladığını söyledi.

        Mahallelilerin geçim kaynağının kestane olduğunu ifade eden Demir, "Dışarıdan gelenler, mahallemizde ve ormanda bulunan kestaneleri topluyor. Müdahale ettiğimizde 'tapunu çıkar' diye sıkıntılar yaşıyoruz. Biz de bu tatsız tartışmaları önlemek için bugün toplandık. Mahallemize kestane toplamaya gelen araçları geri çeviriyoruz." dedi.

        Mahalle sakinlerinden Ali Safitürk de dışarıdan gelip kestanelerini toplayan, ekmek paralarına engel olanlara karşı çıkmak için toplandıklarını, mahalleye girmek isteyenleri geri çevirdiklerini dile getirerek, "Bize hakaret edip silah gösterenler bile var. Biz yarın bir gün burada hoşa gitmeyecek olayların olacağını, insanların birbirine zarar vereceğini düşünüyor ve korkuyoruz. Köyümüzde öyle insanlar var ki sadece kestaneden geçiniyor. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz." açıklamasında bulundu.

        Bu arada mahalle sakinlerinin tepkileri üzerine jandarma ekipleri ile Doğançay Orman İşletme Şefliği personeli Maksudiye-Doğançay yolunda kontrol yaparak ormandan izinsiz kestane toplayan araçlara ve vatandaşlara ceza kesti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler