Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİİRT (AA) - Siirt'te terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen geçici köy korucusu Refik Kamel'in cenazesi, Pervari ilçesinde defnedildi.

        Eruh ilçesi Akmeşe köyü kırsalında PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda yaralanan ve kaldırıldığı Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen dün şehit olan Kamel'in cenazesi, uçakla Siirt'te daha sonra helikopterle Pervari ilçesine getirildi.

        Köydeki camide kılınan namazın ardından Kamel'in cenazesi tekbirler eşliğinde vatandaşların omuzlarında köy mezarlığına götürüldü.

        Şehit korucunun cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

        Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, Pervari Kaymakamı Murat Kahraman, Pervari Cumhuriyet Savcısı Gökhan Feyzoğlu şehidin yakınlarını teskin etmeye çalıştı.

        Vatandaşlar attıkları sloganlarla terör örgütü PKK'yı lanetledi.

        Siirt 3. Komando Tugay ve İl Jandarma komutanlıkları unsurlarınca 19-22 Eylül'de Eruh ilçesi Akmeşe köyü kırsalında düzenlenen "Şehit Piyade Uzman Çavuş Osman Yıldırım-01" operasyonu süresince, 13 farklı noktada sıcak temas yaşanmıştı. Çıkan çatışmada 2 geçici köy korucusu şehit olmuş, aralarında Refik Kamel'in de bulunduğu 3 geçici köy korucusu da yaralanmıştı.

        Kamel, kaldırıldığı Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki müdahaleye rağmen şehit olmuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler